Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη στις 9 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, υλοποιώντας κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας έχουν φέρει τη χώρα και τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Ανεργία, φτώχεια, διάλυση κοινωνικών παροχών, ξεπούλημα βασικών υποδομών, παραγωγική αποδιάρθρωση, υποβάθμιση της δημοκρατίας συνθέτουν το σκηνικό μιας χώρας πειραματόζωο που διοικείται από την κοινωνικά απομονωμένη δικομματική κυβέρνηση, γαντζωμένη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία αρνείται να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη, και επιχειρεί ματαίως να παραπλανήσει επικοινωνιακά την κοινωνία αγωνιώντας για λίγο ακόμη χρόνο κυβερνητικής εξουσίας.

· Ο ΣΥΡΙΖΑ στο διάστημα από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά, ανέκτησε και διατήρησε την πρωτοβουλία στον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας με σειρά μεγάλων πρωτοβουλιών σε πολιτικό κοινωνικό και κινηματικό επίπεδο. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγινε το βασικό αντικείμενο συζήτησης γνωρίζοντας πρωτοφανή αποδοχή, οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν συνεχώς αυξανόμενη διαφορά από την συγκυβέρνηση, το ποσοστό των πολιτών που θέλουν εκλογές διευρύνεται συνεχώς και ο στόχος της αυτοδυναμίας δείχνει απόλυτα εφικτός.
Ενώ η συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα μπορούσε να δώσει δημοκρατική διέξοδο, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προτίμησε την τετράμηνη παράταση της έντασης και την συνεχόμενη κινδυνολογία.
· Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει πίσω τους σχεδιασμούς ψευδούς πόλωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση και βάζει μπροστά τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, την πραγματική ανάγκη πολιτικής ανατροπής και αλλαγής πολιτικής με βάση το πρόγραμμά του.
· Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και θα ενισχύσει τα ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά στην πολιτική, προγραμματική και κινηματική του παρέμβαση, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στη δημιουργία ρεύματος ανατροπής από τα κάτω και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού μαζικού κινήματος με αντινεοφιλελεύθερο – αντιμνημονιακό προσανατολισμό.

Στην πορεία αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα της διαφορετικότητάς του από το κατεστημένο και εν πολλοίς φθαρμένο αστικό πολιτικό σύστημα

Σε αυτά τα πλαίσια την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου η 1η τακτική Νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Οι διαδικασίες της Συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν στις 10.30 πμ, και θα ολοκληρωθούν στις 18.00, μετά την λήξη της ψηφοφορίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει