Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις λίστες των απολύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Θέμα: « Ο κεραυνός έπεσε – Όλοι στην αντίσταση »

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Ο κεραυνός έπεσε χθες το μεσημέρι …
Πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, εντελώς παράτυπα και παράνομα, παρακάμπτοντας κάθε δημοκρατική και ηθική αρχή, το Υπουργείο «Παιδείας» στέλνει τις λίστες των απολύσεων και καλεί τους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν αν ανήκουν στις «κατηγορίες που εξαιρούνται» ή όχι!
Το μέτρο αυτό έχει σα στόχο, με πλάγιο τρόπο, να εξαναγκάσει τους εκπαιδευτικούς να αποδεχτούν τα μέτρα και τις απολύσεις πριν καν ψηφιστούν. Η ηγεσία του Υπουργείου «μας» στοχεύει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα, τις αντιστάσεις και την ενότητα των εκπαιδευτικών.

Θέλουν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό μεταξύ εκείνων που διδάσκουν την κοινωνική αλληλεγγύη.
Θέλουν να διασπάσουν εκείνους που διδάσκουν την ενότητα και τον αγώνα για ζωή.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
σε λίγες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση τριών ολόκληρων τομέων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, διαγράφοντας από το χάρτη δεκάδες ειδικότητες εκπαιδευτικών, επιστημόνων και τεχνικών, που υπήρχαν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Μαζί τους σπρώχνονται στη διαθεσιμότητα και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί γενικών ειδικοτήτων οι οποίοι παράλληλα δίδασκαν στους μαθητές των τομέων που καταργούνται.
Δεν πρόκειται για απρόσωπους αριθμούς, αλλά για ανθρώπους με ονοματεπώνυμο, με αξιοπρέπεια, με πορεία προσφοράς στη δημόσια εκπαίδευση.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό …

Δεν είναι μόνον οι κατεστραμμένες ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Δεν είναι μόνο οι κατεστραμμένες προσωπικότητες επιστημόνων και τεχνικών που για πολλά χρόνια μεταλαμπάδευαν τις γνώσεις τους στη νέα γενιά.

Δεν είναι μόνο οι 2500 οικογένειες που καταδικάζονται στην ανέχεια και την στέρηση.

Είναι και ότι διαλύεται η Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση με την κατάργηση των τομέων που προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων μαθητών και την παραχώρηση του εκπαιδευτικού έργου και των δομών της στον ιδιωτικό τομέα και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι μαθητές αυτοί μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Είναι και ότι διαλύονται εκατοντάδες σχολεία με ότι κακό συνεπάγεται αυτό.

Είναι και ότι χιλιάδες νέοι που επιζητούσαν να φοιτήσουν σ’ αυτά θ’ αναγκαστούν να αρκεστούν σε κάτι πολύ λιγότερο και ακριβοπληρωμένο με χρήματα που η σημερινή οικογένεια δε διαθέτει.
Είναι και ότι στερείται η οικονομία μας από χιλιάδες νέους που θα αγωνίζονταν γι αυτή, έχοντας αποκομίσει υψηλού επιπέδου μόρφωση, εκπαίδευση και δεξιότητες μέσα σ’ αυτά τα δημόσια σχολειά που καταργούνται, από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που απολύονται.
Είναι και ότι καταστρέφονται τα όνειρα μιας γενιάς.

Και κάτι ακόμη χειρότερο… Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Είναι η αρχή του τέλους για το Δημόσιο Σχολείο.

Τα ψέματα τελείωσαν! Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!
Όλοι στους δρόμους!

Όλοι οι καθηγητές, όλων των ειδικοτήτων, τόσο των γενικών όσο και των επαγγελματικών, τόσο αυτών που «φεύγουν» σήμερα όσο και εκείνων που θα «φύγουν» αύριο.

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αναμετρηθούμε μαζί τους και να νικήσουμε. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές.

Κανένας τη Δευτέρα 15 Ιούλη δε θα υποβάλλει δήλωση εξαίρεσης!
Όλοι στον αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας.
Για όσες μέρες χρειαστεί.
Όλοι στην αντίσταση μέχρι να νικήσουμε.

Μέχρι να καταφέρουμε να ανοίξουμε ΌΛΑ τα σχολεία και ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως να μπούμε στην τάξη, με ψηλά το κεφάλι, να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό και τα παιδιά του.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Σωκράτης Σαβελίδης

Η Γραμματέας
Βάνα Ζωϊτοπούλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει