Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις απολύσεις στο Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καθημερινά βιώνουμε την πολεμική της Τρόικας και των κυβερνώντων ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους μαθητές και κάθε μέλος της πολύπαθης Ελληνικής Κοινωνίας.

Οι επίορκοι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων βάλλουν συνεχώς εναντίον κάθε κοινωνικής ομάδας και κάθε πολίτη με κάθε μέσο και τρόπο.

Απολύσεις, διαθεσιμότητες, ανεργία, υποαπασχόληση, ανασφάλεια, ανέχεια.

Τα φερέφωνα της Τρόικας προωθούν στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με προσχηματικό αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Η εφαρμογή αυτής της καλά οργανωμένης και συντονισμένης αντικοινωνικής πολιτικής έχει και ακόμα περισσότερο, θα έχει σαν αποτέλεσμα:
·Τις απολύσεις στο Δημόσιο, τη Δημόσια Εκπαίδευση, τους Δήμους και το κλείσιμο εκατοντάδων δημόσιων οργανισμών, υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων.
·Την απελευθέρωση και τον πολλαπλασιασμό των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
·Τη διάλυση κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.
·Τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας και της δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφού ετοιμάζονται και για ‘κει νέες περικοπές στις παροχές.
·Τη δημιουργία νέων εργαζόμενων χωρίς δικαιώματα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
·Τη νέα μείωση των συντάξεων και την επιβολή νέων εισφορών.
… και όχι μόνον αυτά.

Πρόγραμμα δράσης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχοντας επίγνωση της κατάστασης αλλά και της ευθύνης την οποία έχει επωμισθεί, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, στην έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης:

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 13.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης της περιοχής μας, ο κάθε γονέας, ο κάθε μαθητής για τα απεχθή τεκταινόμενα στην εκπαίδευση.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.00 θα κληθούν, ο Σύλλογος Δασκάλων, οι Γονείς και Κηδεμόνες, τα θεσμικά συνδικαλιστικά μας όργανα του ΕΚΒ , οργανωμένα κινήματα, φορείς και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα για να προτείνουν τρόπους ενωτικής και ενιαίας αντιμετώπισης της λαίλαπας που βιώνουμε.

Την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη πραγματοποιείται συγκέντρωση – συνέλευση εκπαιδευτικών σε διαφορετικό σχολείο κάθε φορά με αντικείμενο την οργάνωση του αγώνα, τον συντονισμό, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων.

Η αρχή θα γίνει στις 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 08.30 πμ στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος Μουρτζούκου.

Ειδικότερα θα συζητηθούν, προτάσεις για τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις του κλάδου και προτάσεις για την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών σ’ αυτή.

Προτάσεις οι οποίες τέθηκαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι η εφαρμογή των νόμων για διοικητική υποστήριξη των Σχολείων, ίδρυση ολοήμερων Λυκείων και Γυμνασίων ανοιχτών στη γνώση και την κοινωνία, εθελοντικές μετατάξεις κά. Επίσης θα συζητηθούν τρόποι και δράσεις αντιμετώπισης του νέου Δούρειου Ίππου του κοινωνικού αυτοματισμού και ακόμη χειρότερα, του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 19.30 η ΕΛΜΕ να συμμετάσχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου αναδεικνύοντας την θέλησή της να συμπαραταχθεί με κάθε ενεργό, αγωνιστικό κίνημα το οποίο έχει σα σκοπό την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των κοινωνικών αγαθών, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας καθενός μας.

Το ίδιο απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2013 και ώρα 21.00 η ΕΛΜΕ θα συμμετάσχει σε συγκέντρωση στήρηξης και αλληλοσυμπαράστασης με τους αγωνιστές της ΕΡΑ έξω από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

καλείστε να συμμετάσχετε ενεργά σε όλες τις δράσεις της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ της ΕΛΜΕ διαπιστώνοντας την άμεση και επιτακτική ανάγκη μιας μαζικής και δυναμικής αντίστασης καλεί
·την ΑΔΕΔΥ – Παράρτημα Μαγνησίας,
·το Εργατικό Κέντρο Βόλου,
·κάθε συνδικαλιστικό μέτωπο εργαζομένων,
·κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο και φορέα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα,
·το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας,
·την Ένωση Συλλόγων Γονέων,
·την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας,
·το Σύλλογο ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας,
·τους Εργαζόμενους στην ΕΡΑ,
να προτείνουν, να οργανώσουν και να υλοποιήσουν τρόπους ενωτικής και ενιαίας αντιμετώπισης της λαίλαπας που βιώνει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Δε θ’ αφήσουμε κανένα μόνο του.
Δεν είμαστε ηττοπαθείς, απογοητευμένοι, ή φοβισμένοι.
Αντιστεκόμαστε μαζικά, οργανωμένα, ενωτικά και δυναμικά.
Έτσι θα νικήσουμε.

Ο Πρόεδρος
Σωκράτης Σαβελίδης

Η Γραμματέας
Βάνα Ζωϊτοπούλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει