Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προς τους γονείς και κηδεμόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αγαπητοί μας γονείς, αγαπητοί μας κηδεμόνες,

η κυβέρνηση, η τρόικα και το Υπουργείο Παιδείας χτύπησε, αυτή τη φορά την καρδιά της κοινωνίας, εκεί που ζει και ανασαίνει και διαμορφώνεται το πιο ευαίσθητο κομμάτι της, η νεολαία της.
Με μια μονοκοντυλιά καταργεί 2 ειδικότητες εκπαιδευτικών από τη Γενική και 50 ειδικότητες από την Τεχνική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ). Καταργώντας τις ειδικότητες αυτές:

·Καταργεί τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα όνειρα τουλάχιστον 20.000 μαθητών.
·Τους απαγορεύει να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο τους την επαγγελματική ειδικότητα που έχουν επιλέξει
·Τους στέλνει χάρισμα σε αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικές σχολές
·Τους κατευθύνει στη «μαθητεία», δηλαδή στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία πράγμα το οποίο αποπειράται να εθίσει τα παιδιά μας στο γενικευόμενο μοντέλο εργασίας και ζωής, που θρέφει το σύστημά τους. Αυτό απλά σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλεία τον 21ο αιώνα.
·Πετάει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση, άμεσα 2.500 εκπαιδευτικούς επαγγελματικών ειδικοτήτων και έμμεσα άλλους τόσους γενικών ειδικοτήτων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που χτύπησαν πρώτα την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Είναι εκείνος ο τομέας της εκπαίδευσης που μπορεί να αποφέρει τα μεγαλύτερα κέρδη στους ιδιώτες που «επενδύουν» σ’ αυτόν με τις ευλογίες της κυβέρνησης και βεβαίως, της τρόικας. Κι όλα αυτά, σε βάρος του πενιχρού ή ανύπαρκτου βαλαντίου της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Αλλά, δεν σταματούν εδώ.

·Κλείνουν και συγχωνεύουν σχολεία – κοσμήματα, που σ’ αυτά εκπαιδεύτηκαν και διαπαιδαγωγήθηκαν γενιές και γενιές επαγγελματιών, τεχνικών και επιστημόνων.
· Αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα ενισχύοντας την παραπαιδεία και καταδικάζοντας σε οικονομική αιμορραγία τις οικογένειες.
·Καταργούν την ενισχυτική διδασκαλία
·Κλείνουν τις σχολικές βιβλιοθήκες
·Συρρικνώνουν την ειδική αγωγή
·Απολύουν από τα σχολεία τους φύλακες που αποτελούσαν μια στιβαρή ασπίδα προστασίας για κάθε παιδί του δημόσιου σχολείου.
·Έχουν έτοιμο το δήθεν «Νέο» Λύκειο, το δήθεν «Τεχνολογικό Λύκειο» τα οποία αποτελούν κακέκτυπα δυτικών προτύπων, εντελώς ανεφάρμοστα στην ελληνική πραγματικότητα, σε βάρος του δημόσιου σχολείου και προς όφελος των ιδιωτών.

Σκοπός τους: η διαμόρφωση νέων που θα έχουν μάθει από πολύ μικρή ηλικία την ήττα και θα έχουν μειωμένες απαιτήσεις από την κοινωνία.

Το δαιμόνιο σχέδιό τους είναι πια ορατό: ευτελίζουν με άθλια προπαγάνδα χρόνων και με την σχεδόν ανύπαρκτη πια χρηματοδότηση το δημόσιο σχολείο, αναστέλλουν τη λειτουργία των φορέων που υπηρετούν τη δημόσια λαϊκή υγεία, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια ενημέρωση, τον πολιτισμό, έτσι ώστε να μην είναι δυνατό να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους και στη συνέχεια συκοφαντούν τους ανθρώπους – λειτουργούς των υψίστων αυτών υπηρεσιών στο λαό.

Κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος

Ξεπουλάνε όλα τα δημόσια αγαθά: Υγεία, περίθαλψη, πρόληψη, συνταξιοδότηση, παιδεία, πολιτισμό, ενημέρωση, νερό, καθαριότητα, ασφάλεια της χώρας, ενέργεια, πλουτοπαραγωγικές πηγές, δρόμους, λιμάνια, συγκοινωνίες, τουρισμό, νησιά… Όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα και υποτάσσονται στο σύγχρονο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Και εμείς, εσείς, όλοι οι εργαζόμενοι, που είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες όλων αυτών των αγαθών, με τους μισθούς φτώχιας μέχρι να απολυθούμε, δε μπορούμε πια να συμμετάσχουμε στη νομή αυτών των αγαθών που είναι καρπός του ιδρώτα μας.
Φτάνει πια!

Τα σχολεία ανήκουν στο λαό, στα παιδιά μας.
Οι καθηγητές του δημόσιου Ελληνικού σχολείου, οι πιο προσοντούχοι στην Ευρώπη, ανήκουν σ’ αυτό, υπηρετούν σ’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν σ’ αυτό.
Κανένας καθηγητής δεν περισσεύει. Δεν νοούνται «περισσεύματα» σε όσους υπηρετούν τον ελληνικό λαό και τα παιδιά του.

Αγαπητοί μας γονείς, αγαπητοί μας κηδεμόνες,

σας περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου – Εσπερινού Γυμνασίου, στην οδό Κύπρου στο Βόλο στις 19:00.

Σας περιμένουμε, εσάς και τα παιδιά ΜΑΣ, για να σας ενημερώσουμε αλλά κυρίως να σας ακούσουμε.
Σας περιμένουμε για να συντονιστούμε, να οργανωθούμε, να πολεμήσουμε για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό.
Τη Δημόσια Παιδεία

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Σωκράτης Σαβελίδης

Η Γραμματέας
Βάνα Ζωϊτοπούλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει