Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πολυνομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.

Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – τρόικα – πλουτοκρατία εδραιώνουν το “νέο μοντέλο” Δημόσιας Διοίκησης, αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν, είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.

Είναι καθαρό! Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, οι νόμοι τους υπηρετούν τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τόσο στους κυβερνητικούς εκβιασμούς, όσο και στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι οι “θυσίες πιάνουν τόπο και φτάνουν στο τέλος”.

Να αξιοποιήσουν την πείρα τους! Να αποκρούσουν την κοροϊδία ότι τάχα μια άλλη κυβέρνηση, εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, θα καταφέρει να μας ανακουφίσει από τα δεινά που μας συσσωρεύουν.

Σε αυτήν την «προδιαγεγραμμένη» πορεία για τους δημοτικούς αστυνόμους συνέβαλαν αποφασιστικά σιγοντάροντας τα κόμματα που κυβερνούν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), το ΣΥΡΙΖΑ και τις Δημοτικές τους Αρχές, αφού όλοι τους αποδέχτηκαν το νόμο 3731/2008, αποδέχτηκαν δηλ. να τους παρέχεται εκπαίδευση, παρόμοια με αυτή των Αστυνομικών σχολών, να έχουν ανακριτικά καθήκοντα και δομή αντίστοιχη με τη δομή της ΕΛ.ΑΣ.!!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, γύρνα την πλάτη σου στις Δημοτικές Αρχές, που στην ΚΕΔΕ(όλες οι δημοτικές παρατάξεις εκτός του εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ) συμφώνησαν στην «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση», αρκεί λέει να γίνεται με κριτήρια …, κρύβοντας ότι αυτά σήμερα υπηρετούν τις απολύσεις, υπηρετούν το «μικρό και ευέλικτο» , το «επιτελικό» αστικό κράτος, που διαμορφώνεται σε έναν πιο αντιδραστικό και αντιλαϊκό κρατικό μηχανισμό για να υπηρετεί αποτελεσματικά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Είναι η ίδια κινητικότητα, που κάνει σήμερα σημαία της η Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέλει τον εργαζόμενο να «μετακομίζει» από επάγγελμα σε επάγγελμα, από επιχείρηση σε επιχείρηση, από χώρα σε χώρα, μέσα από κατάρτιση και επανακατάρτιση, χωρίς δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις , φτηνό γυρολόγο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό εξάλλου και η αντιπολιτευτική κριτική των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) περιορίζεται σε αναφορές για «πρόχειρες λύσεις και αιφνιδιασμούς».

Εργαζόμενη, εργαζόμενε απέναντι σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου , πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα και να μπεις μπροστά. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανά σου.

Μπες Μπροστά. Οργάνωσε τον αγώνα παντού. Άπλωσε χέρι ταξικής αλληλεγγύης στον άνεργο, στον απολυμένο, στο νέο που τον καλούν να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί. Ξετίναξε τη βδέλλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Βοήθα να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα!

Απαίτησε:
·Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
·Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
·Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει