Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Οι μέρες είναι ιστορικές – Όλοι στον αγώνα!

Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Η πολιτική μας είναι μετωπικά αντίθετη με κάθε είδους μνημόνια.

Οι δανειστές, όμως, αντιπαρέβαλαν τελεσίγραφα που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Αυτή την μάχη η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν την έδωσαν για να χαθεί. Την έδωσαν για να την κερδίσουν. Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους να απορρίψουν τα τελεσίγραφα των δανειστών. Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους σε επιμονή, αποφασιστικότητα, πάθος και ψυχραιμία αυτή την εβδομάδα όπου δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την υποτέλεια και της κοινωνίας από τη βαρβαρότητα της ισοπέδωσης.

Καλούμε τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε αγωνιστική κινητοποίηση με σκοπό να μην αφήσουν να παρασυρθεί από το φόβο που προπαγανδίζουν οι τηλεοράσεις της διαπλοκής και τα εγχώρια παπαγαλάκια των δανειστών ούτε ένας άνθρωπος στη δουλειά, τη γειτονιά και τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς που δρουν στο νομό μας, (εργατικά συνδικάτα, επιστημονικούς συλλόγους, φορείς της κοινωνίας των πολιτών) να πάρουν μαχητικά θέση συμμετέχοντας στην Επιτροπή Μαγνησίας για τη στήριξη του ΟΧΙ.

Αυτό το ιστορικών διαστάσεων ΟΧΙ αφορά το μέλλον των συμπολιτών μας και των παιδιών τους, την εθνική αξιοπρέπεια, την προοπτική μιας κοινωνίας όπου ο εφιάλτης της λιτότητας και των μνημονίων θα αποτελεί παρελθόν. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει