Ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, με αφορμή την ερώτηση Μεϊκόπουλου στον Βρούτση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική τάξη του Βόλου

Με αφορμή την κατάθεση ερώτησης από το βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στα εργοστάσια της περιοχής μας ταιριάζει απόλυτα το «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι με ανέξοδα δελτία τύπου, του στυλ «παρευρισκόμεθα και χαιρετίζομεν», θα καλύψει το γεγονός ότι όλο το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της στρατηγικής υπεράσπισης της υγιούς επιχειρηματικότητας που ακολουθεί έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος των εργοδοτών (και) της περιοχής μας. Θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ανάγοντάς τα όλα στα «μνημονιακά» μέτρα θα κρύψει την συμφωνία του με τη στρατηγική της Ε.Ε. για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που σημαίνει τσακισμένα μεροκάματα, απολύσεις και συνθήκες γαλέρας. Θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσα από ένα δελτίο τύπου, «συμπαράστασης» προς τους εργάτες μπορεί να κρύψει:

– Ότι ο τοπικός του βουλευτής μαζί με τους βουλευτές του «αντιμνημονιακου» τόξου, όπως ακριβώς και οι «συνάδελφοί» τους του «μνημονιακού», παρακαλούσαν πριν από λίγους μήνες τον τοπικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων να τους καλέσει στη Γενική του Συνέλευση. Ωρύονταν με δελτία τύπου για το «θεσμικό ατόπημα» που τους απέκλεισαν από την επαφή με τους βιομηχάνους της Θεσσαλίας!

– Ότι τόσο με τα μπούνια θέλουν να είναι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου που πριν από μερικές εβδομάδες έγραφε η εφημερίδα τους η Αυγή: «Σήμερα όλοι, ακόμα και οι μεγάλοι εγχώριοι βιομηχανικοί παράγοντες, ανακαλύπτουν πως τα κυβερνητικά σχήματα που στήριξαν δεν υπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα. Σοβαροί επιχειρηματίες της πραγματικής οικονομίας δεν μπορούν να περιμένουν από πολιτικά ανδρείκελα που σύρονται από τους δανειστές να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο γερο – Στασινόπουλος του ομίλου της Βιοχάλκο, αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα ενός από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας στις Βρυξέλλες, αγανακτισμένος από την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής και την αναλγησία των κυβερνώντων». Ο «καημένος» κατά το ΣΥΡΙΖΑ γερο-Στασινόπουλος της ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό είναι ο ίδιος που πριν από μερικούς μήνες τσάκισε τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις μέχρι και 20% κάτω στους μισθούς. Σε αυτόν κλείνει το μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ!

– Ότι οι απολύσεις στην Coca-Cola, όπως και εκείνες στο Praktiker είναι πλήρης εφαρμογή της στρατηγικής της Λισσαβόνα της Ε.Ε. που βάζει σαν πρωταρχικό στόχο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ψηφίσει και με τα δυο χέρια!

– Ότι τα κλεισίματα δεκάδων επιχειρήσεων και η μεταφορά τους σε άλλες χώρες ή ότι οι μισθοί Βουλγαρίας στην Ελλάδα είναι ρητή εφαρμογή των 4 ελευθεριών του Μάαστριχτ (κίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων, εργατικού δυναμικού και υπηρεσιών), το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει με τα μπούνια!

Τρίβει τα χέρια της η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχοντας απέναντί της στο ρόλο δήθεν της αντιπολίτευσης τους υπερασπιστές του κάθε …γερο-Στασινόπουλου!

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και το όψιμο ενδιαφέρον τους απέναντι στους εργάτες. Ας πάνε να ψαρέψουν ψήφους εκεί που έχουν πρόσωπο: στους βιομήχανους και στους εργοδότες.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου στη Βουλή για τα προβλήματα σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει