Ανακοίνωση της Attack Βόλου και παρέμβαση σήμερα για το εργατικό ατύχημα στα Mikel

“Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στα Mikel (Δημητριάδος με Αντωνοπούλου) Παρασκευή 17/3/2017 στις 7 μ.μ.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Νεκρός διανομέας στα Mikel! Δεν είναι άλλο ένα τυχαίο περιστατικό… Είναι έγκλημα της εργοδοσίας!

Στις 2 Μαρτίου εργαζόμενος, διανομέας σε κατάστημα MIKEL στον Κολωνό, τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και υπέκυψε στα τραύματα του στις 9 Μαρτίου, προσθέτοντας άλλον έναν νεκρό στην ήδη μεγάλη λίστα νεκρών των εργατικών ατυχημάτων. Ο Μέμο ήταν 22 χρονών και δούλευε ως διανομέας στη γνωστή αλυσίδα καφέ MIKEL, με αντίτιμο ένα φτωχοκάμματο τρόμου και εξαθλίωσης. Έδινε και αυτός, όπως κι εμείς, το δικό του αγώνα επιβίωσης, αντιμέτωπος με την ακραία εκμετάλλευση των εργοδοτών του, δεχόμενος την πίεση που ασκείται στον κλάδο των διανομέων επισιτισμού (έξοδα που επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου το διανομέα, ελλιπής ή και καθόλου εξοπλισμός μοτοσυκλετιστή, κακοσυντηρημένα οχήματα άγχος, τρέξιμο, τηλέφωνα και νευρική οδήγηση).

Ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στα MIKEL καταγράφεται σε πλήθος καταγγελιών για εργοδοτική τρομοκρατία, εκδικητικές απολύσεις, εξαντλητικά ωράρια, μισθούς και ένσημα κατώτερα των ωρών εργασίας, ακραία εντατικοποίηση, απασχόληση σε 2-3 πόστα. Όλα αυτά, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η αλυσίδα έχει παρουσιάσει το διπλασιασμό του τζίρου της και πριν 10 μήνες εγκαινίασε κατάστημα στο Ντουμπάι, τη στιγμή που οι εργαζόμενοί της και παραγωγοί του πλούτου της, αναγκάζονται να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για να αντιμετωπίσουν τη φτώχια και την ανέχεια.

Στα ματωμένα χέρια της εργοδοσίας, αντιτάσσουμε τη συλλογική δύναμη της οργάνωσης των εργαζομένων, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να προσφέρουμε τον κόπο, τον ιδρώτα και τη ζωή μας για να αυγατίσουν τα κέρδη τους! Όταν εργοδότες – κυβέρνηση – Ε.Ε. και όσοι υπερασπίζονται τηn εκμετάλλευση της εργασίας των πολλών για να ξεχειλίζουν οι τσέπες των λίγων, περνάνε στην πιο βάρβαρη επίθεση (αποδιαρθρώνοντας εργασιακές σχέσεις, γιγαντώνοντας τις στρατιές ανέργων και τσακίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατάφερε να επιβάλλει το μαχητικό εργατικό κίνημα), οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και την τάξη μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να γκρεμίσουμε το βάρβαρο κόσμο τους!

Η Attack Βόλου στην ανεργία και την επισφάλεια καταγγέλλει την εργοδοσία και τη διοίκηση των MIKEL, για το αίμα του Μέμο που χύθηκε στην άσφαλτο, για την απόλυση εργαζόμενης που διεκδίκησε τα δικαιώματά της (απόλυση την οποία η επιχείρηση μετά την παρέμβαση του σωματείου της αναγκάστηκε να ανακαλέσει), για τις ώρες ορθοστασίας των εργαζομένων που γίνονται ρομπότ στη γραμμή παραγωγής των προϊόντων της επιχείρησης, για την τρομοκρατία της ρήτρας των χιλιάδων ευρώ που αναγκάζονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ως φόβητρο ώστε να μην αποκαλύψουν τις μυστικές συνταγές του καφέ, για τα υπερκέρδη που αντλούν κλέβοντας από το μεροκάματο και τα ένσημα εργαζομένων, για κάθε έναν/ μία εργαζόμενο/η που βρέθηκε αντιμέτωπος/η με την εργοδοτική αυθαιρεσία της επιχείρησης!

Δεν θα συνηθίσουμε την κλοπή του πλούτου που παράγουμε, δε θα συνηθίσουμε το θάνατο!

Με την κληρονομιά των νικηφόρων αγώνων των τελευταίων χρόνων (επαναπροσλήψεις εργαζομένων, καταβολές δεδουλευμένων, συλλογικές κατακτήσεις στην επισφαλή εργασία κτλ) θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για μια ζωή στο ύψος των ονείρων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια!

· Όχι άλλο εργατικό αίμα στη μηχανή παραγωγής κερδών για το κεφάλαιο
· Να πληρώσει η εργοδοσία για το νέο έγκλημα
· Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.
· Ίσα εργατικά δικαιώματα και μισθοί για όλους τους εργάτες
· Ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς – Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στα Mikel (Δημητριάδος με Αντωνοπούλου) Παρασκευή 17/3/2017 στις 7μ.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει