Ανακοίνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον θερινό κινηματογράφο στο Βελεστίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε να λειτουργεί από την περασμένη Κυριακή στο Βελεστίνο ο θερινός κινηματογράφος, μια πρωτοβουλία των νέων της περιοχής, που έχει τη στήριξη του Δήμου, σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί η ψυχαγωγία με την αλληλεγγύη και την προσφορά. Και ο λόγος είναι ότι αντί για εισιτήριο, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Την περασμένη Κυριακή λειτούργησε για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου ο θερινός κινηματογράφος, όπου παρευρέθηκαν πάνω από 100 άτομα όλων των ηλικιών. Οι θεατές ψυχαγωγήθηκαν, διασκέδασαν και μπόρεσαν να αποκτήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.

Στην περιοχή του Βελεστίνου και ευρύτερα του πρώην δήμων Φερών και Κάρλας δεν λειτουργεί άλλος κινηματογράφος και στο πλαίσιο αυτό οι νέοι πήραν την πρωτοβουλία να τον οργανώσουν. Η Δημοτική Αρχή παρείχε την απαιτούμενη στήριξη, όπως και σε οικονομικούς πόρους.

Μάλιστα το σύνθημα της όλης πρωτοβουλίας ήταν πως οι νέοι μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του κινηματογράφου, χωρίς να καταβάλλουν εισιτήριο, αλλά μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα. Εξάλλου από τη Δημοτική Αρχή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των απόρων ασχέτως εποχής και περιόδου.

Τη χειμερινή περίοδο εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί κινηματογράφος στον κλειστό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, όπου κάθε Κυριακή προβάλλονται ταινίες για παιδιά και ενήλικες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε πως «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί χάρη στη ζωντάνια και τη μεγάλη διάθεση των νέων μας, κατέστη εφικτή η λειτουργία του πρώτου θερινού κινηματογράφου στην περιοχή μας. Αντίστοιχο εγχείρημα δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και ήταν αναμφίβολα ένα από τα αιτήματα των νέων, σε μια προσπάθεια να έχουν ακόμη μία διέξοδο στην ψυχαγωγία και διασκέδασή τους. Εμείς ως Δήμος στηρίξαμε από την πρώτη ώρα το εγχείρημα των νέων μας, βοηθώντας με διάφορους τρόπους. Ήδη την περασμένη Κυριακή που λειτούργησε ο κινηματογράφος, πολλοί ανταποκρίθηκαν και γέμισαν τον αίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια ότι θα συνεχιστεί και θα έχει συστηματικό χαρακτήρα για όλο το καλοκαίρι. Παράλληλα να τονίσουμε πως θερινός κινηματογράφος λειτουργεί και στο Κεραμίδι. Τέλος είναι σημαντικό πως αυτές οι πρωτοβουλίες συνδυάζονται και με την κοινωνική προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας».

Η επιτροπή νεολαίας που ανέλαβε το εγχείρημα της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, αποτελείται από τους εξής: Γιώργο Καρτσώνα, Ζωή Κουσκουρίδα, Χρήστο Τσιάρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει