Ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Αργαλαστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, θα αναβιώσει φέτος το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Αργαλαστής, στις 25 και 26 Ιουλίου 2013.

Οι εκδηλώσεις, γίνονται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, ώρα 20:00 μ.μ.:
·Άφιξη στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής, των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Πορταριάς. Υποδοχή με κουδουνοκρουσίες. Θα ακολουθήσει πομπή και δια μέσου της κεντρικής πλατείας θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
·Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας και των Λειψάνων στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Αργαλαστής, προεξάρχοντος του Πανασιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Κολλά ο οποίος και θα κηρύξει το θείο λόγο.
·Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκό πανηγύρι με δημοτική Πηλιορείτικη ορχήστρα.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με γνωστές μελωδίες «Άρωμα καλοκαιριού» από τον ελληνικό κινηματογράφο που συμμετέχουν πιάνο – φωνή κ. Φρόσω Γαρδικλή, ακορντεόν – πλήκτρα ο κ. Δημήτρης Σκούλτσος και μπουζούκι ο κ. Δημήτρης Τυφλίτης, φωνή ο κ. Νίκος Λιάντζουρας.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, και ώρα 8:00 π.μ.:
●Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του καθηγημένου της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Κολλά, ο οποίος και θα ομιλήσει.
●Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα
●Λαϊκό πανηγύρι με δημοτική Πηλιορείτικη ορχήστρα.
Σε όλους όσοι παρευρεθούν και τις δύο ημέρες το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου θα προσφέρει άφθονο κρασί και εδέσματα που θα έχουν ετοιμάσει οι εθελόντριες του Ινστιτούτου.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φίλους της περιοχής μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής και να προσκυνήσουν τα Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ που για πρώτη φορά έρχονται στην Αργαλαστή.

Ο Πρόεδρος

Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει