Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας για την κινητοποίηση στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εντυπωσιακή σε όγκο ήταν η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο. Με μαζικότητα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εκατοντάδες εργαζόμενοι κυρίως του δημόσιου τομέα έδωσαν το παρών στο κάλεσμα ταξικής αντεπίθεσης της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ μίλησε ο Αποστόλης Ριζόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Μεταξύ των άλλων τόνισε:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Απέναντι στη σημερινή επίθεση που είναι ενιαία και δεν αφορά έναν κλάδο, που είναι φανερό πως αποτελεί την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων την οποία υλοποιούν οι κυβερνήσεις σε όλη την Ε.Ε. είτε «δεξιές» είτε σοσιαλδημοκρατικές απαιτείται κίνημα που θα συγκρούεται, θα ανατρέπει θα ανοίγει δρόμο προοπτικής.

Η οργάνωση της ενιαίας λαϊκής πάλης στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές είναι μονόδρομος αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης, με συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, παραστάσεις, απεργίες.

Η οργάνωση αυτής της πάλης δεν μπορεί να έχει σχέση με τυχοδιωκτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες, από συμβιβασμένους συνδικαλιστές, από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν στόχο να συγκροτήσουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό στα πλαίσια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, να γίνουν τα δεκανίκια της όποιας μελλοντικής σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης. Τέτοιες πρωτοβουλίες για συγκρότηση δήθεν συντονιστικών οργάνων, από τα πάνω, χωρίς αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, ούτε καν διοικητικών συμβουλίων, επιδιώκουν τις επικοινωνιακές απαιτήσεις αυτών που θέλουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη για να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική, «εντός των τοιχών», στα πλαίσια της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, καλά προετοιμασμένο στη σύγκρουση με πλουτοκρατία, αστικό κράτος, κυβέρνηση, Τρόικα, ΕΕ. Κίνημα που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών μας. Κίνημα που θα αγωνίζεται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κόντρα στους φόρους, τα χαράτσια, τα βάρβαρα μέτρα, τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις που εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο όλους μας. Κίνημα που δε θα παλεύει απλώς για να αποκαθηλωθεί ο σημερινός κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να έρθει, σε συνθήκες «κυβερνώσας αριστεράς», ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός. Κίνημα που δε θα είναι γρανάζι –ούτε θα βάζει πλάτες- για να φύγει από τη μία πόρτα η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια παραλλαγή της από την άλλη μέσα πάλι στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου για να διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να ασκεί εξίσου αντιλαϊκή πολιτική, βεβαίως με άλλο μείγμα διαχείρισης. Κίνημα που θα είναι απαλλαγμένο από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση και αποτελούν το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και του συστήματος στο λαϊκό κίνημα. Κίνημα που θα συνδέει την καθημερινή πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα με την προοπτική της ανατροπής κάθε αντιλαϊκή πολιτικής, για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Κίνημα που θα κάνει σαφές, πως αν δεν απαλλαγούμε, αν δεν χειραφετηθούμε από τη δικτατορία των μονοπωλίων και της Ε.Ε, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.
Σήμερα είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο κίνημα, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, η συσπείρωση γύρω από το ΠΑΜΕ.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας.
Δίνουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις, συνεδριάσεις των Δ.Σ. των σωματείων. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τους νέους, τους ανέργους, στις γειτονιές να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.

Τους καλούμε όλους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα, την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί στην Πλ. Πανεπιστημίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει