Ανακοίνωση του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων για την Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & Ν. ΙΩΝΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ , στέλνοντας ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα ότι, ο αγώνας μας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που επέβαλαν τα νεοφιλελεύθερα Μνημόνια και διέλυσαν τις εργασιακές μας σχέσεις και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχίζεται αταλάντευτα και εντείνεται.

Τα τελευταία 5 χρόνια, όλες οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα διαλύθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια χτυπήθηκαν άγρια, η κοινωνική συνοχή αποσαρθρώθηκε, η παραγωγική βάση της χώρας και η οικονομία διαλύθηκαν, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων, με τη νέα γενιά να παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης.

Αντιστεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στους απαράδεκτους εκβιασμούς των «δανειστών» και στο κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν, στοχεύοντας στην πλήρη υποταγή και ταπείνωση του λαού μας και την ακύρωση της πρόσφατης και ξεκάθαρης πολιτικής του επιλογής.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υποκύψει στις εκβιαστικές πιέσεις που ασκούν Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. και να υλοποιήσει τις δικές της προγραμματικές δηλώσεις.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων της ύφεσης και της λιτότητας, συνεχίζουμε την πάλη μας ενάντια στην εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, την πλήρη επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ και του θεσμού των ΣΣΕ.

Παλεύουμε να μπει φρένο στην εξοντωτική ανεργία, να μπει τέλος στη μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών.

Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των συντάξεών μας στα προ μνημονίου επίπεδα, για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, για τη σωτηρία του ασφαλιστικού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, κάθε πολίτη σε όλη τη Μαγνησία που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα του λαού μας, στην αξιοπρέπεια.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει