Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Συμπληρώνονται 39 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας, τον Νοέμβρη του 1973, που οδήγησε στην κατάρρευση του λαομίσητου καθεστώτος της χούντας.

Εμπνεόμαστε από επέτειο του Πολυτεχνείου για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, υπηρέτη ξένων συμφερόντων. Παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη που συνεχίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την βάρβαρη, αντικοινωνική και συγχρόνως αναποτελεσματική για την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας «μνημονιακή πολιτική».
Η κυβέρνηση αυτή στέκεται απέναντι στο λαό την ώρα που ψηφίζει τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου ΙΙΙ και το πιο ακραίο προϋπολογισμό λιτότητας και ύφεσης, ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο και προσδένει τη χώρα στο άρμα Μέρκελ.

Οι μέρες της όμως είναι μετρημένες. Η ίδια η σκληρή πραγματικότητα, η οργή, η αγωνιστική διάθεση και κινητοποίηση του λαού μας συντρίβει καθημερινά τα σχέδια της. Βάζει τέλος στη πολιτική κοινωνικού κανιβαλισμού, φαυλότητας, κυνισμού, αναξιοπρέπειας και ανευθυνότητας απέναντι στη κοινωνία. Ο λαός μας δεν ανέχεται ψέματα και εκβιασμούς. Δεν ανέχεται να ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος και το μέλλον της χώρας. Δεν ανέχεται την κατάργηση των πιο στοιχειωδών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε το λαό μας με τους αγώνες του να ακυρώσει τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, να επιβάλλει τη μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση. Εκλογές και κυβέρνηση της Αριστεράς. Νέα πορεία της χώρας μακριά από μνημόνια καταστροφικής ύφεσης και λιτότητας, με δημοκρατία, αξιοπρέπεια, παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Όμως η 39η επέτειος του Πολυτεχνείου σημαδεύεται και από την επάνοδο του φασισμού, σημαδεύεται από την εμφάνιση του νεοναζιστικού φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Η άνοδος του νεοναζισμού είναι ψηφίδα ενός ευρύτερου μωσαϊκού επίθεσης και μίσους για τη δημοκρατία και τους αγώνες του λαού που ξεκινάει από τη μνημονιακή πολιτική και διαχέεται στο σύνολο της κοινωνικής ζωής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της αξιοπρεπούς ζωής για την πλειοψηφία του λαού υλοποιείται από ένα κρατικό – πολιτικό – μιντιακό σύμπλεγμα, μέρος του οποίου είναι η ΧΑ.

Η XA αποτελεί την πιο επικίνδυνη έκφραση αυτού του συμπλέγματος. Η συνέργεια που παρέχουν στο εγκληματικό έργο της εκτεταμένοι κύκλοι της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης της επιτρέπει να τρομοκρατεί ατιμώρητα.. Μεγάλα ΜΜΕ της Αθήνας εξωραΐζουν την δράση της και ουσιαστικά την διαφημίζουν. Προς το παρόν, οι μηχανισμοί του κράτους που την στηρίζουν θεωρούν πως είναι χρήσιμη στον αποπροσανατολισμό του λαού, στη διαίρεση και το μίσος μεταξύ των υποτελών τάξεων. Αν οι στόχοι τους επιτευχθούν, αν η κοινωνία δηλαδή χάσει τη μάχη και καταδικαστεί στην δυστυχία, τίποτα δεν αποκλείει την μερική αυτονόμηση της από τους σημερινούς προστάτες της (με την εξαίρεση του Κεφαλαίου τα συμφέροντα του οποίου πάντοτε θα εξυπηρετεί, όπως π.χ. έκανε με τις περιπτώσεις της σκανδαλώδους πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας και της ανύπαρκτης φορολόγησης των εφοπλιστών) και την διεκδίκηση από την πλευρά της του εφιαλτικού οράματος της για ένα καθεστώς μεσαιωνικής βαρβαρότητας.

Ο ξεσηκωμός όμως του Νοέμβρη ’73 ήταν μια από τις μεγάλες στιγμές των αντιφασιστικών αγώνων του λαού μας. Ο Ελληνικός λαός έχει μεγάλη παράδοση τέτοιων αγώνων και απ’ αυτούς θα εμπνευστεί για να αντιμετωπίσει φαινόμενα όπως αυτό της ΧΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δίνει και συνεχίζει χωρίς τέλος τον αγώνα του με βάση τις ανάγκες του λαού και της χώρας. Δίνει τον αγώνα της ακύρωσης των μνημονίων και της εφαρμογής του εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος που προτείνει. Η ώρα αυτή, η ώρα της κυβέρνησης της Αριστεράς πλησιάζει. Και με τη θέληση του λαού μας, σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση της ελπίδας, η κυβέρνησης της ακύρωσης όλων των αντιλαϊκών επιλογών θα είναι χειροπιαστή πραγματικότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει