Ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από το βήμα που μας δίνεται, θέλουμε να καταγγείλουμε την συνεχιζόμενη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Δημοτική αρχή Βόλου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Βόλου, απέναντι στην Διοίκηση του Σωματείου, με αφορμή την πρωτοπόρα και αγωνιστική στάση του.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, μέσα και από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των μελών του, έχει οργανώσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στις Σχολικές Επιτροπές για ζητήματα που αφορούν:

1ον. Τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων συναδέλφων στα δημόσια σχολεία και πιο συγκεκριμένα την υπογραφή της σύμβασης η οποία ακόμα δεν έχει υπογραφεί ενώ οι συναδέλφισσες έχουν πάει κανονικά στη δουλειά τους από 1 Σεπτέμβρη, καθώς και την μείωση κατά 10% στις αποδοχές τους με βάση και πρόσφατη απόφαση των Σχολικών Επιτρόπων.

2ον. Την πρόσληψη καθαριστιών-ών στα σχολεία που υπάρχουν κενά, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση για την διαδικασία επιλογής των συναδέλφων, με κριτήρια μη αξιοκρατικά και μάλιστα μέσω και συνέντευξης (με μοριοδότηση 1000 μορίων!), μια διαδικασία καθαρά μεροληπτική, που ανοίγει το δρόμο για επιλεκτικές προσλήψεις με πολιτική σκοπιμότητα.

Οι παραπάνω κινητοποιήσεις ενόχλησαν τον κ. Μπέο, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πρέπει συνολικά οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός του Βόλου να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες πρακτικές, επιθέσεις, υβρεολόγια, που θυμίζουν άλλες εποχές. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Δημαρχείο Βόλου στη συνάντηση που κάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, προστέθηκε και το κερασάκι στην τούρτα εχθές σε συνάντηση που κάλεσε πάλι ο ίδιος με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, με ρητή βέβαια απαγόρευση στο να παραβρεθεί μέλος της Διοίκησης. Στην χτεσινή συνάντηση λοιπόν, κάλεσε τις συναδέλφισσες «να γράψουν ανακοίνωση στα ΜΜΕ πως δεν συμφωνούν με τις πρόσφατες κινήσεις που έγιναν από το Σωματείο, με τα δελτία που γράφτηκαν στον Τύπο», τους είπε ρητά «πως δεν θέλει τον συνδικαλισμό, δεν πάει τους συνδικαλιστές» και επιπλέον «πως αν βγάλουν την ανακοίνωση που τους ζητάει, τότε επειδή κατανοεί τα προβλήματά τους, να κανονιστεί νέο ραντεβού για να συζητήσουν ξανά τι θα γίνει με την μείωση κατά 10% στις αποδοχές τους». Να θυμίσουμε πως ο κ. Μπέος σε δύο προηγούμενες συναντήσεις που είχε με συμβασιούχες συναδέλφισσες και μέλη της Διοίκησης, επιτέθηκε με ύβρεις στην Διοίκηση και δεν δεχόταν καμία συνάντηση με συναδέλφισσα παρά μόνο αν δεν παραβρεθεί η Διοίκηση του Σωματείου. Μας απειλούσε και εκβίαζε «πως δεν θα δώσει το 10% αλλά να πάμε στο ΠΑΜΕ να μας το δώσει» και βέβαια συνέχισε τα «ΠΑΜΕ και έρχομαι» ρίχνοντας λάσπη στις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Ο κ. Μπέος λοιπόν ενοχλείτε από τον συνδικαλισμό, δηλαδή το δικαίωμα που έχουν οι συνάδελφοι να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους. Ενοχλείτε από τους συνδικαλιστές, τους νόμιμους εκπρόσωπους των εργαζομένων που εκλέχτηκαν μέσα από μαζικές διαδικασίες. Βέβαια, δεν μας είπε ακόμα αν θα τον ενοχλούσαμε αν δεχόμασταν όλη αυτή την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει .Αν τότε θα είμασταν «καλά παιδιά» γι’ αυτόν! Αν σκύβαμε το κεφάλι και είμασταν υποταγμένοι! Τι θέλει να κάνει να απαγορεύσει την συνδικαλιστική δράση; Εχθές
ζήτησε από τις συναδέλφισσες να αποκηρύξουν το Σωματείο και συνέδεσε την πιθανότητα να μην περικοπεί το 10% από τους ήδη πενιχρούς μισθούς τους, με την «δήλωση μετάνοιας» που πρέπει να κάνουν!!!Τι άλλο θα κάνει; Μέχρι που θα φτάσει η Δημοτική Αρχή για να περάσει τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης; Μέχρι που θα φτάσει για να μπάσει τους εργολάβους στην καθαριότητα; Οι πρακτικές τους θυμίζουν άλλες εποχές, σκοτεινές, μαύρες που ο λαός μας με την πάλη του τις έχει πετάξει στα σκουπίδια των αχρήστων.

Όσον αφορά την επίθεση στο ΠΑΜΕ, τα λόγια είναι περιττά! Οι λαγοί των βιομηχάνων και της κυβέρνησης είναι πολλοί. Στο στόχαστρό τους έχουν το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα! Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι το μόνο που μπορεί να ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους, το μόνο που μπορεί να οργανώσει τους εργαζόμενους, ώστε να σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση κυβερνητικών και δικών του σχεδίων.

Μέσα και από την μαζική χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας, απαντάμε στην Δημοτική Αρχή και τον κ. Μπέο, πως ΔΗΛΏΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, παλεύουμε για τη ζωή μας και των παιδιών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Απέναντι σε αυτόν και σε κάθε λογής αφεντικά. Απέναντι στην Κυβέρνηση. Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ. Με το κεφάλι ψηλά, γιατί είμαστε εργαζόμενες με αξιοπρέπεια. Γιατί ξέρουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και μέσα από τους αγώνες μας θα το επιβάλλουμε.

Ο Δήμαρχος Βόλου δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην εφαρμόσει τις εγκυκλίους του Υπουργείου. Ο πολύμηνος αγώνας μας είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικών Αποφάσεων για την ανανέωση των Συμβάσεων με τους ίδιους όρους για το νέο σχολικό έτος. Είναι υποχρεωμένος λοιπόν να υπογράψει τις 10μηνες συμβάσεις με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και το 10% να καλυφθεί από τον Δήμο. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 10%.

Συναδέλφισσες καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία, στο Πανεπιστήμιο, στο Νοσοκομείο, σε ΙΚΑ, ΟΣΕ, στα υπόλοιπα δημόσια κτίρια, συναδέλφισσες στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ!

Όλες μαζί οργανωμένες μέσα από το Σωματείο μας που είναι η δύναμή μας. Δεν θα καταφέρουν να μας διαχωρίσουν, να μας διασπάσουν, να μας βάλουν στο χέρι. Η καλύτερη απάντηση στις πρακτικές του Δημάρχου και του κάθε εργοδότη είναι η μαζικοποίηση του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει