Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις απολύσεις σχολικών φυλάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το πραγματικό πρόσωπο της σκληρής μνημονιακής και αντιλαϊκής πολιτικής του Καλλικράτη επιδεικνύει ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιότης, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, απολύοντας χωρίς αποζημίωση δεκάδες σχολικούς φύλακες που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα στο Δήμο Βόλου.

Σχεδόν τριάντα οικογένειες βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς εξήγηση, χωρίς αποζημίωση, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον. Ο σημερινός δήμαρχος έχει αποδείξει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της θητείας του την κοινωνική αναλγησία της πολιτικής που εξυπηρετεί και την αδιαφορία του για τους πολίτες της πόλης, στους οποίους χρωστάει τουλάχιστον σεβασμό.

Τα φαινόμενα των χιλιάδων απολύσεων στους ΟΤΑ πανελλαδικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις συνέπειες της ολέθριας για την κοινωνία πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη. Ο δήμαρχος, που ανήκε στη συντακτική ομάδα του Καλλικράτη, το μόνο που κατάφερε με την τελευταία του κίνηση και με πρόφαση τις εφαρμοστικές αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων, είναι να αγανακτήσει ακόμη περισσότερο τους δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες εργάζονται υπό τον πέλεκυ της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο πλευρό εργαζομένων και ανέργων, ανασφάλιστων, επισφαλώς εργαζομένων και απολυμένων δεσμεύεται για την ανατροπή του καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των μνημονίων. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις απαραίτητες νομοθετικές αποφάσεις ώστε να επανεντάξει στις εργασιακές τους θέσεις όλους τους αδίκως απολυμένους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει