Ανακοίνωση των Δρόμων Συνεργασίας για τη ΒΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Δημοτική κίνηση των << Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης>> καταγγέλλει τις 31 απολύσεις εργαζομένων στο τμήμα χαρτοποιίας του εργοστασίου της ΒΙΣ.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι διανύουμε τη περίοδο που ο Λαός μας και ιδιαίτερα η περιοχή μας πλήττεται από την οικονομική κρίση , έχει εκτιναχθεί η ανεργία και έχει αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειών και πολιτών με αδυναμία εξυπηρέτησης ακόμη και των βασικών τους αναγκών. Κάθε ενέργεια που εντείνει το φαινόμενο αυτό , όπως οι απολύσεις των 31 εργαζομένων, είναι φαινόμενο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είναι προφανές ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και η αντίσταση σε πράξεις προκλητικής εργοδοτικής ασυδοσίας , όπως αυτές εκφράστηκαν στη περίπτωση των απολυμένων της ΒΙΣ, είναι καθήκον όλων. Σ’ αυτό το καθήκον πιστοί απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και είμαστε ανυποχώρητοι και αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια μετακύλισης του βάρους της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Αυτή την ώρα που η επίθεση του κεφαλαίου και της εργοδοσίας βρίσκεται στη κορύφωσή της απαιτούμε την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων , την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, την ελαστική εργασία με μισθούς πείνας και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Η υλοποίηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών δεν πρέπει να συνεχισθεί και στη κατεύθυνση αυτή είναι επιτακτική η ανάγκη υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ. Η στήριξη αυτή είναι ταυτόχρονα και στήριξη της δικής μας τοπικής κοινωνίας γιατί είναι πάγια η θέση μας ότι πριν από τους αριθμούς και την οικονομία βρίσκονται οι άνθρωποι.

Στη προσπάθεια λοιπόν ενεργοποίησης των συνδημοτών και δημιουργίας μετώπου αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΣ θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το παρόν κείμενο θα ζητήσουμε να υιοθετηθεί ως ψήφισμα από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει