ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΛΟΥ: «ΛΕΦΤΑ για την καταστολή ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

Οι νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ Βόλου δηλώνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες στη πορεία της 17ης Νοέμβρη στον Βόλο…!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

“Τα τελευταία 2.5 χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν το λαό. Τη διάλυση της χώρας έρχεται να συμπληρώσει το 3ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες από τη τρικομματική Κυβέρνηση. Ο λαός σε κάθε ευκαιρία αντιστέκεται στο ειδικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα από τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού με σκοπό να εξυπηρετήσουν αυτούς που πάντα κερδίζουν. Τα κινήματα ανυπακοής δημιουργούν τις κύριες εστίες αντίστασης απέναντι στις πολιτικές της καταστροφής. Η απάντηση του κράτους σε αυτά είναι η ένταση της καταστολής όπου και όποτε αυτά εμφανίζονται.

Η 17 Νοέμβρη αποτέλεσε μια ευκαιρία για τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Συγκεκριμένα στο Βόλο πραγματοποιήθηκε μία πολύ μαζική πορεία με κόσμο όλων των ηλικιών που διαδήλωνε διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η αστυνομία έκανε αισθητή την παρουσία της από την αρχή της πορείας καθώς και τις διαθέσεις της για διάλυση του κόσμου. Αποκορύφωμα υπήρξε η βίαιη επίθεση από την αστυνομία που οδήγησε σε μια σειρά τυχαίων προσαγωγών, 2 εκ των οποίων κατάληξαν σε συλλήψεις. Τόσο η στάση της αστυνομίας, όσο και οι πρακτικές ξυλοδαρμού που αυτή ακολούθησε αποτελούν φαινόμενα τρομοκρατίας που είχαμε να δούμε στην πόλη του Βόλου καιρό. Στο ίδιο κλίμα έλαβε χώρα και η δίκη της 21χρονης φοιτήτριας, μίας από τους δύο συλληφθέντες, που πραγματοποιήθηκε υπό καθεστώς έντονης τρομοκρατίας με προκατασκευασμένες καταθέσεις αστυνομικών, απαγόρευση εισόδου σε πολίτες και έντονη παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός του δικαστηρίου. Η κοπέλα κρίθηκε ένοχη με την κατηγορία διατάραξης της κοινής ειρήνης και βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο την ίδια την παρουσία της στη διαδήλωση.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά ένα κομμάτι της νέας πραγματικότητας που πασχίζει να δημιουργηθεί εις βάρος των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας. Είναι ένα μέρος του σχεδίου του εκφασισμένου κράτους που προσπαθεί να διασφαλίσει «ηρεμία, τάξη και ασφάλεια» για τη νέα κοινωνία της φτώχιας και της εξαθλίωσης επενδύοντας τεράστια ποσά για την καταστολή και κάνοντας χρήση μεθόδων που αναπολούν τους καιρούς της χούντας. Είναι τα πρώτα βήματα για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Ως νέοι/ες ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ δηλώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και δίνουμε έναν αγώνα για την συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού κινήματος για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Ενός κινήματος που μέσα από ριζοσπαστικές δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης θα επιτρέψει στην χώρα να βαδίσει σε μία διαφορετική πορεία πραγματικής δημοκρατίας όπου τα συμφέροντα των λίγων δεν θα στερούν το παρόν και τον μέλλον των πολλών”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει