Αναμένεται μετεκλογική συνεργασία  Ciudadanos με τους ΣοσιαλιστέςΠρόθυμο να συνεργαστεί με τους Σοσιαλιστές τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι το κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos.

Αυτή η συνεργασία  άρει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η Ισπανία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες τέσσερις φορές μέσα σε μια τετραετία.

Ο ηγέτης των Ciudadanos Αλμπέρτ Ριβέρα δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μέχρι τώρα είχε αρνηθεί να στηρίξει τις προσπάθειες του απερχόμενου Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών δεν έχει ακόμη απαντήσει στο Ciudadanos. Μιλώντας σε ένα συνέδριο στη Γαλικία, είπε μόνο ότι “η μοναδική απαράδεκτη επιλογή είναι το πολιτικό αδιέξοδο”, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται “σταθερή κυβέρνηση”.

Μολονότι οι Σοσιαλιστές κέρδισαν τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, δεν εξασφάλισαν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και ο Σάντσεθ δεν κατάφερε να βρει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 00:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει