Ανανέωση της θητείας του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με τη διεκδίκηση και την υλοποίηση νέων πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων επιτυχιών δεσμεύεται να συνεχίσει την πορεία της ΕΚΠΟΛ ο πρόεδρός της κ. Κώστας Χαλέβας, μετά την ανανέωση της θητείας του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ την οποία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεσμεύτηκε ότι το ΔΣ θα ανταποκριθεί της εμπιστοσύνης του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και παράγοντας δράσεις τόσο στον κοινωνικό τομέα όσο και στον τομέα πολιτιστικού τουρισμού προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Πρωταρχικός στόχος του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ θα είναι η διερεύνηση και η διεκδίκηση όσο το δυνατόν περισσότερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μετά την επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο της διεκδίκησης και απόκτησης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα, προεδρεύει σε 12 ευρωπαϊκά κράτη και την παγκόσμια επιτυχία του ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο συρτάκι, με το οποίο επετεύχθη η παγκόσμια προβολή της περιοχής μας, ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβας, σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκούς τίτλους αναγνωρισιμότητας για την περιοχή της Θεσσαλίας τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό, προκειμένου να προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ήδη γίνονται οι διαδικασίες διεκδίκησης και ένταξης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Μοναστηριακού Τουρισμού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με θέμα το θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό. Η χώρα μας -και η Ευρώπη γενικότερα- διαθέτει θρησκευτικούς χώρους, οι οποίοι είναι μνημεία μοναδικής αρχιτεκτονικής και χτισμένα σε τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Επομένως, υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω αξιοποίησή τους, τόσο σε διακρατικό, όσο κα σε ενδοπεριφερειακό επίπεδο.

Η διεκδίκηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την ΕΚΠΟΛ έχει σαν σκοπό την εισροή χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή μας την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω της διοργάνωσης και διεξαγωγής διεθνών συνεδρίων, που έχουν σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά και τον αθλητισμό

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ

Κων/νος Χαλέβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει