Αναπτύσσεται το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η δυναμική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του παραρτήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά οδηγεί στην ανάγκη στέγασης του ιδρύματος σε άλλο κτίριο, αφού το κτίριο του πρώην «Λυκείου Αποστόλου» δεν θα καλύπτει πλέον τις ανάγκες. Ως προσφορότερη λύση προκρίνεται η μεταφορά της ΑΣΠΑΙΤΕ στο κτίριο του πρώην «Πολυκλαδικού», όπως ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητή Ι.Χρυσουλάκη, και του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη.

Οι επαφές μεταξύ του Δήμου Βόλου και εκπροσώπων της ΑΣΠΑΙΤΕ για την αναζήτηση κατάλληλου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις οι δυο πλευρές έκριναν ως καταλληλότερη λύση τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της Σχολής στο κτίριο του πρώην «Πολυκλαδικού» και, όπως επισήμανε σήμερα ο κ.Χρυσουλάκης, θα συναφθεί προγραμματική συμφωνία για τη χρήση των υποδομών κατά τις απογευματινές ώρες.

Ο κ.Σκοτινιώτης μίλησε για γόνιμη συνεργασία η οποία αποδίδει πλέον καρπούς και πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να υπάρχει απόλυτη σύμπτωση απόψεων. Θυμίζοντας ότι το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Θεσσαλία, με έδρα το Βόλο, διεκδικήθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νομαρχιοακής θητείας του, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι πλέον διανοίγονται πολύ θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στην περιοχή μας. Το «Λύκειο Αποστόλου», πρόσθεσε ο Δήμαρχος, θα αξιοποιηθεί για άλλες ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ.Σπ.Πανέτσος, Γ.Μουστάκας, Β.Χριστόπουλος, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ Σ.Σαβελίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ.Παντσάς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Σ.Μπαρτζιώκα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει