Ανασκευάζεται διώροφο για τις ανάγκες του ΚΕ.Θ.Ε.Α – Πιλότος στο Βόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την έγκριση δημοπράτησης για το έργο προϋπολογισμού 970.000 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας»

Δημοπρατείται με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το έργο για την ανακατασκευή του ξενώνα διαμονής εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών, πολυδύναμο συμβουλευτικό κέντρο και μονάδα οικογενειακής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, που θα στεγασθούν στο διώροφο ακίνητο Κληροδοτήματος Στρεφτάρη (πρώην Καπναποθήκη). Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 970.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: « Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημα των ναρκωτικών όσο και η λύση του αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση και επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία μέσα από μια ισότιμη και παραγωγική συμμετοχή».

Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των υποδομών του Θεραπευτικού Προγράμματος για την παροχή καλύτερων, περισσότερων και πιο οργανωμένων
υπηρεσιών στα υπό απεξάρτηση άτομα. Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην ανακατασκευή διώροφου ακινήτου ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Στρεφτάρη (πρώην Καπναποθήκη), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 54ου Συντάγματος Ελλάς και Γ. Καρτάλη, στο Βόλο. Το συγκεκριμένο οίκημα, συνολικής επιφάνειας 648 τ.μ., έχει μισθωθεί από το ΚΕΘΕΑ για τριάντα (30) χρόνια και το προτεινόμενο σχέδιο αναβάθμισης, που περιλαμβάνει την ανακατασκευή του συγκεκριμένου ακινήτου, θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση δομών που ήδη λειτουργούν στο πλαίσιο του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, καθώς και για τη λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών, που θα παρέχει τη δυνατότητα διαμονής σε άτομα που δε διαθέτουν υποστηρικτικό πλαίσιο στην πόλη του Βόλου.

unnamed.jpg

Συγκεκριμένα, στο κτίριο θα στεγασθούν:

– Η λειτουργία Ξενώνα διαμονής εφήβων και νεαρών ενηλίκων χρηστών στο Βόλο (νέα υπηρεσία), δυναμικότητας 10 ατόμων.
– Η λειτουργία Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Κέντρου, δυναμικότητας 30 και πλέον ατόμων.
– Η λειτουργία Μονάδας Οικογενειακής Υποστήριξης, με δυνατότητα υποστήριξης 120 και πλέον ατόμων.
– Η λειτουργία των Τμημάτων Εκπαίδευσης, Έρευνας, Γραμματειακής Υποστήριξης και Διοικητικών/Οικονομικών Υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

unnamed2.jpg

Το έργο περιλαμβάνει:

α. Τη στατική ενίσχυση του κτιρίου, με σκοπό να είναι ασφαλές και θωρακισμένο στο ενδεχόμενο σεισμικής δραστηριότητας.
β. Την κατασκευή προσθήκης κατ΄ επέκταση για τη στέγαση νέου κεντρικού κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα ΑΜΕΑ.
γ. Την επισκευή-αποκατάσταση βλαβών στην τοιχοποιία, τον έλεγχο-επισκευή στέγης, τις υγρομονώσεις-στεγανοποιήσεις, την επισκευή πατωμάτων και τοποθέτηση νέων ξύλινων δαπέδων, τη στεγανοποίηση ημιυπογείου και κατασκευή δαπέδου, τις καθαιρέσεις-καθαρισμός κτιρίου.
δ. τη διαμόρφωση χώρων κουζίνας και λουτρών, τις ψευδοροφές-ψωρίσματα.
ε. Τις υδραυλικές εργασίες, τη σύνδεση με δίκτυο αποχέτευσης, τα δίκτυα θέρμανσης-κλιματισμού, τα δίκτυα Η/Υ-ηλεκτρικά.
ζ. Τις εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας είναι το ΚΕΘΕΑ-Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Δεκέμβριο 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

unnamed4.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει