Αναστολή κινητοποιήσεων για τους φαρμακοποιούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από την Τρίτη 01/04/2014.

Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο με την πλήρη συναίνεση της κυβέρνησης οδηγεί τα φαρμακεία στο κλείσιμο και απαγορεύει στον απλό πολίτη και ασφαλισμένο να έχει εύκολη πρόσβαση στο φθηνό φάρμακο. Τα φαρμακεία, λειτουργώντας με ήδη συσσωρευμένα χρέη από τις πολίτικες των μνημονίων του 2011 και μετά, θα οδηγηθούν στο κλείσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα. Την θέση τους θα πάρουν οι πολυεθνικές εταιρείες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι με την επίκληση της απελευθέρωσης της αγοράς θα κερδοσκοπήσουν χωρίς καμιά αναστολή πάνω στον ανθρώπινο πόνο και την ασθένεια. Το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο προϊόν και υπεύθυνες για αυτό είναι οι πολίτικες της συγκυβέρνησης.

Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη με τα φαρμακεία μας ανοιχτά και σύντομα θα ανακοινώσουμε στους συμπολίτες μας τους τρόπους με τους οποίους αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε τον αγώνα μας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει