Αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία αποφάσισαν οι αρχές της Νορβηγίας και του Χονγκ ΚονγκΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 11:48

Οι πτήσεις στη Νορβηγία από τη Βρετανία θα ανασταλούν με άμεση ισχύ για τουλάχιστον 48 ώρες εξαιτίας των ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το νορβηγικό υπουργείο Υγείας.

Αναστολή των επιβατικών πτήσεων που προέρχονται από τη Βρετανία αποφάσισε σήμερα και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ λόγω της εμφάνισης στο Ηνωμένο Βασίλειο νέου στελέχους του κορωνοϊού.

«Από τα μεσάνυχτα καμία επιβατική πτήση προερχόμενη από τη Βρετανία δεν θα φτάνει πλέον στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Χονγκ Κονγκ Σοφία Τσαν.

Όποιος φτάνει στην πρώην βρετανική αποικία μετά τη διαμονή του στη Βρετανία τις 14 ημέρες που προηγήθηκαν θα τίθεται σε καραντίνα περισσότερων ημερών από αυτήν που προβλέπεται σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν επίσης οι αρμόδιες αρχές.

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ την τρέχουσα περίοδο οφείλουν να τηρούν καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο αναφοράς.

Αυτοί που έχουν διαμείνει στη Βρετανία θα οφείλουν να τηρούν αυτήν την καραντίνα και στη συνέχεια να τίθενται για μία εβδομάδα σε αυτοαπομόνωση στα σπίτια τους.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να αφορά μεγάλο αριθμό νεαρών πολιτών του Χονγκ Κονγκ που φοιτούν στη Βρετανία και σκόπευαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές.

Πολλές χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία και ο Καναδάς αποφάσισαν χθες Κυριακή να αναστείλουν για μέρες όλες τις μετακινήσεις από το βρετανικό έδαφος, μετά την εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού που φέρεται ότι είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό, μολονότι η μετάλλαξη αυτή δεν δείχνει προς το παρόν να είναι “αυξημένης σοβαρότητας”.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 11:48Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει