Αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσειςΟι αυριανές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ θα πραγματοποιηθούν, όπως ήταν προγραμματισμένες, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επ’ αόριστον τη διαδικασία έγκρισης ενός νομοσχεδίου με το οποίο θα επιτρεπόταν η έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Μέτωπο Πολιτικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που οργάνωσε ανεπισήμως αυτές τις μαζικές κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι η αυριανή διαδήλωση θα γίνει. Στόχος αυτή τη φορά είναι να καταγγελθεί η αστυνομία για την υπερβολική χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών.

Την Τετάρτη οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 81 άνθρωποι.

Το Μέτωπο ζητά από την κυβέρνηση να άρει τον χαρακτηρισμό της «στάσης» που απέδωσε στην κινητοποίηση αυτή και να αφήσει ελεύθερους, χωρίς να τους ασκηθούν διώξεις, όσους συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την Τετάρτη συνελήφθησαν 11 άνθρωποι. Στο μεταξύ, το προξενείο των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ, χαιρέτισε την απόφαση της επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, να αναστείλει την έγκριση του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανέστειλε επ’ αόριστον τη διαδικασία υιοθέτησης του νομοσχεδίου που έχει στόχο να επιτραπεί η έκδοση υπόπτων για να δικασθούν στην ηπειρωτική Κίνα, μετά την οργή και τις μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες τις οποίες προκάλεσε σ’ αυτόν τον ασιατικό χρηματοπιστωτικό κόμβο.

Σε μια από τις πιο σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση από το 1997 που το Χονγκ Κονγκ πέρασε σε κινεζική κυριαρχία, η Λαμ δήλωσε πως το νομοθετικό σώμα της πόλης θα σταματήσει τις εργασίες για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου. Τα επόμενα βήματα θα αποφασισθούν έπειτα από διαβουλεύσεις με διάφορα μέρη, πρόσθεσε.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 13:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει