Αναφορά Αλ. Μεϊκόπουλου για τα Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική αναφορά που κάτεθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη σχετικά με την παραμονή του Περιφερειακού Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιότητας Τροφίμων Μαγνησίας στο νέο Οργανισμό του ΥΠΑΑΤ, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μεταβιβάζει ως αναφορά, επιστολή που του επέδωσε ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας του κέντρου στα πλαίσιο και του νέου Οργανισμού του ΥΠΑΑΤ που θα καταρτισθεί.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργεί σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΥΠΑΑΤ και στα πλαίσια του λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένα και πιστοποιημένα κατά ISO 17025 εργαστήρια από το 2009.

Είναι επανδρωμένο με προσωπικό 22 ατόμων με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και στις εργασίες του συμπεριλαμβάνονται, εργασίες φυτοπροστασίας και εποπτεία ελέγχου σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, έλεγχοι φυτοϋγειονομικοί, ποιοτικοί, ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός εργαστηριακών αναλύσεων.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία το προσωπικό του ΠΚΠΦ&ΠΕ Μαγνησίας ζητάει δικαίως να συνεχίσει το κέντρο τις εργασίες του στα πλαίσια του νέου Οργανισμού του ΥΠΑΑΤ.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε να εξετάσετε ουσιαστικά το υπόμνημά τους και να μας ενημερώσετε για τις θέσεις του Υπουργείου και τις μελλοντικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων βουλευτής

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

viewer56.png

viewer57.png

Μπορεί επίσης να σας αρέσει