Αναφορά Μεϊκόπουλου για τα προβλήματα πασχόντων από θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο

“Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο”

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέτζο υπομνήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Οι δυο φορείς επισημαίνουν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο.

Η υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Υγείας η οποία περνά μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης και τις επιταγές της τρόικα βαθαίνει συνεχώς και επηρεάζει αφ’ ενός την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά πλήττει ακόμη περισσότερο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως τα άτομα που πάσχουν από θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο.

Τόσο η ομοσπονδία Θαλασσαιμίας όσο και ο σύλλογος Βόλου ζητούν:

1. Να μην ισχύσουν οι περικοπές συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών, του ΕΚΑΣ που προβλέπονται από το νόμο 4093
2. Να μην συμπεριληφθούν η μεσογειακή, η δρεπανοκυτταρική και άλλες μορφές αναιμίες στις ασθένειες που προβλέπεται μηδενική συμμετοχή για τους πάσχοντες
3. Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε μείωση των κέντρων μοριακού ελέγχου καθώς πιθανές καθυστερήσεις μπορούν να επηρεάσου την ποιότητα του αίματος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει