Αναφορά Μεϊκόπουλου για το πειθαρχικό δίκαιο και την αξιολόγηση τελωνειακών υπαλλήλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα:
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά, την Επιστολή της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων της 5ης Τελωνειακής Περιφέρειας με την οποία ζητούν την κατάργηση του αντιπαραγωγικού συστήματος της συγκριτικής αξιολόγησης (ν. 4250/12) και την άρση του ν. 4093/12 προκειμένου το πειθαρχικό δίκαιο να συμβαδίζει με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η συγκριτική αξιολόγηση με τον προσδιορισμό αυθαίρετων ποσοστώσεων και η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου με την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας δεν μπορούν να πετύχουν τον εξαγγελλόμενο στόχο της εξυγίανσης των δημόσιων υπηρεσιών, αφού ένας τέτοιος στόχος είναι ασύμβατος με την συρρίκνωσή τους, και άρα υποβάθμισή τους, στην οποία οδηγεί η μεθόδευση των απολύσεων των εργαζομένων.
Επειδή στόχος ενός σοβαρού συστήματος αξιολόγησης πρέπει να είναι η λειτουργικότητα της δημόσιας διοίκησης και όχι το πρόσκαιρο δημοσιονομικό όφελος, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά τις προτάσεις τους, που παρατίθενται στην συνημμένη Επιστολή και να μας ενημερώσει σχετικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει