Αναφορά Μεϊκόπουλου – Κουρουμπλή για την στήριξη σε πολύτεκνες οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Για την αναγκαία στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καταθέτουν ως Αναφορά, το με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2013 υπόμνημα της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας.

Στο εν λόγω υπόμνημα, τα μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων παραθέτουν τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευπαθής κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων, η οποία όπως αναφέρεται και στο υπόμνημα «βρίσκεται υπό διωγμό», πάρα το γεγονός ότι «Ο συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας τη συμβολή των πολυτέκνων οικογενειών στην άμβλυνση της υπογεννητικότητας, παρέσχε άμεση προστασία σε αυτές».

Ο Σύλλογος καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν τις πολύτεκνες οικογένειες όπως:

  1. Η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009.

  2. Η επαναχορήγηση του δικαιώματος της μετεγγραφής στους πολυτέκνους και τα τέκνα πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια από το 1979 έως 2010, στις Σχολές και Τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην αντίστοιχη Σχολή, που είναι πλησιέστερη του τόπου κατοικίας των γονέων τους ή σπουδάζει ο (η) αδελφός/ή τους.

  3. Η εξαίρεση των πολύτεκνων δημόσιων υπαλλήλων από το μέτρο της διαθεσιμότητα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013

Οι καταθέτοντες βουλευτές
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Παναγιώτης Κουρουμπλής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει