Αναφορά Μεϊκόπουλου – Σταθάκη για την επιβίωση του εμπορίου του Εμπορ. Συλλογ. Βόλου – Ν. Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Γιώργος Σταθάκης προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τις θέσεις για την επιβίωση και ανάπτυξη του εμπορίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

*Επισυνάπτονται η αναφορά και το υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Υπόμνημα θέσεων για την επιβίωση και ανάπτυξη του εμπορίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας

Η τεράστια ύφεση που δημιουργήθηκε από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική έχει πλήξει τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων γίνεται ολοένα και πιο προβληματική. Η πτώση του τζίρου σημειώνεται έως και 60%. Καθημερινά κλείνουν εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ανεργία στον κλάδο αυτό αυξάνεται κατακόρυφα.

Οι μικρές επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιρειών.

Με το Α.Π. 3793/16-05-2013 υπόμνημά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας περιγράφει την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και καταγράφει τα κυριότερα προβλήματα που υπάρχουν όπως: το Φορολογικό, ο Φ.Π.Α., οι ρυθμίσεις χρεών προς την εφορία, το πάγωμα των οφειλών και η μείωση των εισφορών προς ΟΑΕΕ, ο τραπεζικός δανεισμός, τα υψηλά ενοίκια, το παραεμπόριο, η Κυριακάτικη αργία και το ωράριο των καταστημάτων.

Καταθέτουμε συνημμένα το σχετικό υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Παρακαλούμε να το εξετάσετε ουσιαστικά και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 24/5/2013

Οι καταθέτοντες
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας

Γιώργος Σταθάκης
Βουλευτής Χανίων

Yp. E.S.Bolou-1-.jpg

Yp.E.S.Bolou-2-.jpg

Yp.E.S.Bolou-3-.jpg

Yp.E.S.Bolou-4-.jpg

Yp.E.S.Bolou-5-.jpg

Yp.E.S.Bolou-6-.jpg

Yp. E.S.Bolou-7-.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει