Αναφορά Μεϊκόπουλου στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την αναφορά του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την επικείμενη αναστολή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασία και Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους Υπουργούς:
– Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Α. Μανιτάκη
– Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση

Θέμα: Για την επικείμενη αναστολή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μεταβιβάζει ως αναφορά, επιστολή των οργανώσεων ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΒ που του επέδωσε η κυρία Ρουσιώτη Δήμητρα, υπεύθυνη του Γραφείου Βόλου του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το ΕΙΕΑΔ είναι φορέας υπό κατάργηση με βάση το πλαίσιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης και καταργήσεων και/ή συγχωνεύσεων οργανισμών.

Το ΕΙΕΑΔ απασχολεί 65 εργαζόμενους από τους οποίους οι 56 είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 21 έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους και 7 έχουν Διδακτορικά ενώ η πλειονότητα του προσωπικού προσλήφθηκε με την προκήρυξη 1/2003 μέσω ΑΣΕΠ και οι διορισμοί έγιναν βάσει της απόφασης 1313/27-9-2004 του Δ’ τμήματος του ΑΣΕΠ, (δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 108/20-5-2005).

Σημειώνεται ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο που η ανεργία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται ανεπανόρθωτα, ο οργανισμός διαχειρίζεται προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη διατήρηση θέσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ που αφορούν χιλιάδες επιχειρήσεις στη Θεσσαλία και εκατοντάδες στη Μαγνησία.

Επισυνάπτεται η επιστολή
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 13/5/2013

Ο καταθέτων βουλευτής
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει