Αναφορά Μουτσινά για συμψηφισμό οφειλών προς το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ των υπό συνταξιοδότηση μηχανικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Με την επιστολή ζητείται νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών προς το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, των υπό συνταξιοδότηση μηχανικών, με το εφάπαξ ή και την σύνταξη τους, πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο του ταμείου.

Ο βουλευτής με την αναφορά του επεσήμανε:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι προτάσεις του ΤΕΕ Μαγνησίας είναι απόλυτα λογικές και δίκαιες. Είναι προφανές, ότι μέχρι πρότινος, η παράλογη και άδικη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ ήταν αντιμετωπίσιμη. Προ κρίσης, και οι οφειλές ήταν μικρότερες και τα δάνεια ήταν διαθέσιμα, έτσι όποιος ασφαλισμένος είχε πρόβλημα οφειλών προς το ταμείο του, μπορούσε να δανεισθεί για το χρονικό διάστημα που απαιτείτο ώστε να εισπράξει το εφάπαξ και τη σύνταξή του για να αποπληρώσει τα δανεικά. Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πρόσφατα μάλιστα, έλαβα γνώση για περίπτωση μηχανικού υπό συνταξιοδότηση, του οποίου επί τέσσερα χρόνια δεν προχωρεί η διαδικασία, ενώ θα μπορούσε να εισπράξει (εφάπαξ και σύνταξη) ποσό που υπερκαλύπτει κατά πολύ τις οφειλές του.

Επειδή, μέσα στη βαθειά οικονομική κρίση που ζούμε, είναι απαράδεκτο να εγκαταλείπονται άδικα χωρίς ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη συνάνθρωποί μας, και το αδιέξοδο που περιγράφει στην επιστολή του το ΤΕΕ Μαγνησίας δεν αρμόζει σε μια ευνομούμενη και δίκαιη Πολιτεία, σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει