Αναφορά της Μ. Χρυσοβελώνη για το αποχετευτικό των Καλών Νερών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική αναφορά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την κατά προτεραιότητα επανένταξη κατασκευής του έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεση εκροής Καλών Νερών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη, ζητά με αναφορά της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το συγκεκριμένο έργο όπως και άλλα αντίστοιχα στο Νομό Μαγνησίας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα έχουν απενταχθεί από το πρόγραμμα έχοντας κριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ως μη απαραίτητα με βάση της ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος. ’’ Γνωρίζουμε πολύ καλά το αντικείμενο γιατί έχουμε μεριμνήσει για παρεμφερή έργα στο Νομό (Άγιο Στέφανο και Σέσκλο) και έχουμε λάβει αρνητικές απαντήσεις από το Υπουργείο . Με δυο λέξεις οι ιθύνοντες δηλώνουν ότι δεν κρίνουν απαραίτητη την κατασκευή αυτών των έργων γιατί δεν επαρκούν τα χρήματα.

Αυτό όμως που δεν μας λένε είναι αν κρίνουν απαραίτητη την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων αυτών των περιοχών καθώς και την προστασία του Παγασητικού Κόλπου. Ζητώ την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και την επίδειξη της δέουσας ευαισθησίας’’ δήλωσε σε υψηλούς τόνους η κα Χρυσοβελώνη. Επιπροσθέτως η Βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε ότι το δίκτυο στα Καλά Νερά είναι ένα έργο που έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα του τουρισμού στην περιοχή μας αφού η ρύπανση και η μόλυνση του Παγασητικού θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την τουριστική δραστηριότητα. ’’ Έχει κουράσει η έκφραση λεφτά δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και από την άλλη να βρίσκονται χρήματα για να τροφοδοτούνται οι ημέτεροι , όπως για παράδειγμα οι μεγαλοτραπεζίτες. Η κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να προστατεύσει ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του τόπου μας: το περιβάλλον.

Γιατί η προστασία του δεν είναι απλώς προϋπόθεση βιωσιμότητας αλλά και προϋπόθεση ανάπτυξης’’ κατέληξε η κα Χρυσοβελώνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει