Ανενόχλητοι οι διαρρήκτες ανοίγουν τα σπίτια στον Δήμο ΔιονύσουΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022, 17:04

Δεν είναι λίγες οι φορές που η «Ζούγκλα» με εκτεταμένη αρθρογραφία της, ακόμα και με πρωτοσέλιδα, έχει ασχοληθεί με τη δράση των διαρρηκτών που ανενόχλητοι λεηλατούν τα σπίτια των κατοίκων του Διονύσου.

Το φαινόμενο των διαρρήξεων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού η αστυνομική φύλαξη είναι εδώ και χρόνια ελλιπής έως ανύπαρκτη, αφήνοντας στο έλεος των εγκληματιών τις περιουσίες των κατοίκων που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο.

Στις 11:00 το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Άνοιξης, οι συνήθεις «ποντικοί» έδρασαν στην περιοχή προξενώντας μεγάλες ζημιές τόσο στο εσωτερικό των σπιτιών, όσο και στο εξωτερικό.  

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν τη φορά μετακινήθηκαν με μηχανάκια «ξαφρίζοντας» μόνο χρήματα και μικρά πολύτιμα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, αφού έκοψαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις από τους στύλους του ΟΤΕ, περίμεναν για κάποια ώρα μήπως εμφανιστούν οι ιδιοκτήτες, από ειδοποίηση του συναγερμού στο κινητό τους τηλέφωνο. Μόλις αντελήφθησαν ότι δεν υπάρχει καμία κίνηση έσπασαν με λοστό τις πόρτες εισόδου και έκαναν τα σπίτια άνω κάτω ψάχνοντας για χρήματα και τιμαλφή.

Οι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες από τον θόρυβο που έκαναν και τα γαβγίσματα των σκυλιών χωρίς όμως να προλάβουν να αντιδράσουν.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Καθώς η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ασχολείται μόνο με τις «επιτυχίες» της αστυνομίας σε προβεβλημένες από τα media υποθέσεις, οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου χρησιμοποιούν τα social media για να ενημερώσουν τόσο για τις περιπτώσεις διαρρήξεων σχεδόν καθημερινά, όσο και για να προειδοποιήσουν για την κυκλοφορία ύποπτων οχημάτων στους δρόμους της περιοχής.

Δείτε χαρακτηριστικά τις αναρτήσεις των κατοίκων:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022, 17:04Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει