Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Thomas CookΑνεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Thomas Cook στο Λονδίνο, ενώ βουτιά 72% σημειώνει το ευρωομόλογό της, μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης του γνωστού tour operator.

Η μετοχή είχε υποχωρήσει στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο των 3,4 πενών.

Η μετοχή της γερμανικής ανταγωνίστριας TUI, κάνει άλμα 7,5%, ενώ οι μετοχές των IAG (μητρική της British Airways), EasyJet και Ryanair Holdings λαμβάνουν ώθηση από την προοπτική να σηκώσουν αεροπλάνα για να επαναπατρίσουν τους “εγκλωβισμένους” πελάτες με δαπάνες της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Condor, η αεροπορική εταιρεία της Thomas Cook στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγιά της και ότι έχει ζητήσει βραχυπρόθεσμο δάνειο από τη γερμανική κυβέρνησης.

Οι οικονομικές δυσχέρειες της Thomas Cook διαρκούν εδώ και χρόνια, αλλά επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες: την άνοιξη, ο επικεφαλής του ομίλου ανακοίνωσε ζημίες ύψους 1,5 δισ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού, αλλά και των συνεπειών του Brexit, που ωθεί μεγάλο αριθμό εν δυνάμει ταξιδιωτών να αναβάλλουν τα σχέδιά τους για διακοπές περιμένοντας να δουν προς τα πού θα φυσήξει ο άνεμος.

Η αδυναμία της στερλίνας, άλλη συνέπεια της μακρόσυρτης διαδικασίας του Brexit, επιδεινώνει επίσης την αγοραστική δύναμη των τουριστών στις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό.

Τα προβλήματα των τελευταίων μηνών οδήγησαν στην κατάρρευση της μετοχής του ομίλου στο χρηματιστήριο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 13:40

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει