Ανησυχία για την ακτινοβολία του iPhone 12 – Ποιες χώρες εξετάζουν την απαγόρευσή του


Την απαγόρευση των πωλήσεων του iPhone 12 εξετάζουν και άλλες χώρες εκτός της Γαλλίας η οποία ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή του από την αγορά καθώς όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, εκπέμπει υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Όπως έγινε γνωστό, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία εξετάζουν πλέον και αυτές το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος ο οργανισμός συχνοτήτων της Γαλλίας απαγόρευσε προσωρινά τις πωλήσεις του iPhone 12 ζητώντας από τα καταστήματα της Apple σε όλη τη Γαλλία να αποσυρθεί, προσωρινά.

O ANFR (Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων της Γαλλίας) προειδοποίησε επίσης ότι, αν η Apple δεν μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της ακτινοβολίας, η εταιρεία θα κληθεί να ανακαλέσει όλα τα iPhone της σειράς 12 που πωλούνται στη χώρα.

Η Apple απάντησε πως «πολλαπλά εργαστηριακά αποτελέσματα και ανεξάρτητων τρίτων» που αποδεικνύουν ότι το iPhone 12 συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της SAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει όρια ασφαλείας για τις τιμές SAR που συνδέονται με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Υπενθυμίζεται ότι το iPhone 12 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 και εξακολουθεί να πωλείται παγκοσμίως.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει