Ανησυχίες για τον κλάδο ρολογιού στην Ελβετία εξαιτίας του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, 14:55

Οι ελβετικές εταιρείες κατασκευής ρολογιών αναμένουν ότι οι επιπτώσεις από τη πανδημία θα έχουν μόνιμο αντίκτυπο στη ζήτηση για ρολόγια, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει περικοπές θέσεων εργασίας αργότερα στο έτος, ανέφεραν εκπρόσωποι του κλάδου στο Reuters.

Οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών υποχώρησαν 68% τον Μάιο, καθώς το κλείσιμο καταστημάτων εξαιτίας του κορονοϊού οδήγησε σε κατάρρευση των πωλήσεων στις μεγάλες αγορές, μαζί με την επίδραση των διαδηλώσεων σε ΗΠΑ και Χονγκ Κονγκ.

Η ελβετική ομοσπονδία ρολογιών περιέγραψε τον Μάιο ως “τον δεύτερο μήνα της οιονεί παράλυσης” σε ανακοίνωση της την Πέμπτη.

Οι εξαγωγές τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 81%

Ο Francois-Henry Bennahmias, διευθύνων σύμβουλος της Audemars Piguet, δήλωσε πως “δεν είναι πως κανένας δεν θέλει να αγοράζει ρολόγια πια, αλλά στην μετά τον κορονοϊό εποχή πολλοί άνθρωποι θα καταναλώνουν λιγότερα, θα είναι πιο επιλεκτικοί”.

Δήλωσε στο Reuters ότι περισσότερο ανησυχεί για τις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη αγορά της Audemars.

Ο Bennahmias δήλωσε πως ανέμενε οι πωλήσεις γενικότερα να μειωθούν κατά 25% φέτος, χαμηλότερα από τα 1 δισ. Φράγκα (840 εκατ. στερλίνες) που ανακοίνωσε το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο Joris Engisch, υπεύθυνος της εταιρείας Singer, δήλωσε πως ο κλάδος μόλις άρχισε να αισθάνεται τις επιπτώσεις «Τα μισά ρολόγια που πουλάμε προορίζονται για Κινέζους πελάτες, και δεν θα αρχίσουν να ταξιδεύουν κάποια στιγμή σύντομα», δήλωσε.

«Δεν είχαμε ούτε μια νέα παραγγελία στους τρεις μήνες. Θα πρέπει να κλείσουμε εντελώς για αρκετές εβδομάδες αυτό το καλοκαίρι», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι μικρότερες εταιρείες με χαμηλότερα περιθώρια θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, 14:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει