Ανησυχητική η εικόνα στην Αττική λόγω κρουσμάτων Covid-19


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 13:54

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική έχει ανησυχήσει κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές. Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το πώς θα πάνε τα πράγματα τον χειμώνα, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτύπησε πολύ νωρίς. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όπου παρακολουθούν παράλληλα πολλές παραμέτρους που αφορούν την επιδημία και την αντοχή του συστήματος υγείας.

«Σε συνδυασμό αυτών των παραμέτρων ορίζουμε μια περιοχή σε μια κατάσταση πράσινη-καλή, κίτρινη-λιγότερο καλή, πορτοκαλί, είναι η Αττική αυτή τη στιγμή, ή κόκκινη, που σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα» είπε.

Ο κ. Σύψας εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή πιο αποφασιστικό μέτρο είναι η δυνατότητα του συστήματος υγείας να εξυπηρετήσει τα περιστατικά και ειδικά την κάλυψη των κλινών ΜΕΘ. «Αυτός είναι ένας δείκτης που μας δείχνει αν πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα ή όχι» πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, 13:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει