Ανθρωποκτονία από ασφυξία δείχνει η αυτοψία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 22:44

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ιατροδικαστικής έρευνας που ζητήθηκε από την οικογένειά του και αμφισβητεί αρχικά πορίσματα.  

Η ανεξάρτητη αυτοψία που διέταξε η οικογένεια του ΤζορτΖ Φλόιντ διαπίστωσε ότι ο θάνατός του «προκλήθηκε από ασφυξία λόγω συμπίεσης του αυχένα και της πλάτης που οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο», σύμφωνα με πρώιμα ευρήματα από την εξέταση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Οι ανεξάρτητοι εξεταστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι  χειροπέδες και η θέση ήταν παράγοντες που συνέβαλαν επειδή εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Δρ. Μάικλ Μπάντεν, που διενήργησε την αυτοψία μαζί με την Δρ Allecia Wilson, είπε ότι «η αυτοψία δείχνει ότι δεν υπήρχε υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα που προκάλεσε ή συνέβαλε στο θάνατό του». «Ήταν σε καλή κατάσταση» η υγεία του, είπε ο Μπάντεν.

Η Δρ Allecia Wilson, που διενήργησε την αυτοψία, περιέγραψε τον τρόπο θανάτου ως ανθρωποκτονία σε συνέντευξη Τύπου σήμερα. Ο οικογενειακός δικηγόρος του Φλόιντ, Ben Crump ζητεί περαιτέρω τη σύλληψη όλων των αξιωματικών που έπαιξαν ρόλο στον θάνατο του Φλόιντ και ζητεί επίσης να ασκηθεί κατηγορία δολοφονίας πρώτου βαθμού εναντίον του Derek Chauvin, του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν εννέα λεπτά.

Μια προκαταρκτική έκθεση από την αυτοψία του Τζορτζ Φλόιντ που διενήργησε ο Ιατρικός Εξεταστής της Κομητείας Hennepin δεν βρήκε «κανένα φυσικό εύρημα που να υποστηρίζει τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού», την εγκληματική καταγγελία που εξέδωσε το Γραφείο Εισαγγελέων της Κομητείας Hennepin για τη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν Η αιτία και ο τρόπος θανάτου του Φλόιντ παραμένουν σε εκκρεμότητα και διερευνώνται από τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές Αρχές επιβολής του νόμου, ανέφερε σε δήλωση το Γραφείο Ιατρικών Εξεταστών της Κομητείας Hennepin.

Ο δικηγόρος Ben Crump είπε ότι ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν «νεκρός στο σημείο» όπου συνέβη το περιστατικό στη Μινεάπολη. «Το ασθενοφόρο ήταν η νεκροφόρα του», είπε ο Crump κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου η οικογένεια Φλόιντ παρουσίασε την ανεξάρτητη αυτοψία. «Οι αστυνομικοί ήταν ο λόγος για τον θάνατό του», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ Αντόνιο Ρομάνουτσι. Υπάρχουν «ακραίες και συστημικές αποτυχίες στο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης», πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 22:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει