Ανοίγουν έπειτα από έξι μήνες όλες οι παμπ, εκτός από εκείνες στο Δουβλίνο


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 14:37

Ξανάνοιξαν σήμερα όλες οι παμπ στην Ιρλανδία, αφού έμειναν κλειστές για έξι μήνες στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, εκτός από εκείνες στο Δουβλίνο, όπου οι μολύνσεις αυξάνονται.

Και οι 7.000 παμπ που βρίσκονται στην Ιρλανδία έκλεισαν τις πόρτες τους στις 16 Μαρτίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Πατρικίου, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα.

Στις 29 Ιουνίου, οι παμπ που σερβίρουν φαγητό ξανάνοιξαν, αντίθετα με εκείνες που σερβίρουν μόνο ποτό, στο μεγαλύτερο lockdown, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου αυτού, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι παμπ μπορούσαν να ξανανοίξουν από σήμερα σε όλη τη χώρα εκτός εκείνων που σερβίρουν μόνο ποτό στην πρωτεύουσα Δουβλίνο, που έχει γίνει το επίκεντρο νέων μολύνσεων.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, κανείς δεν μπορεί να βγει έξω από το όρια του συγκροτήματος της πρωτεύουσας παρά μόνο για «επαγγελματικούς, σχολικούς λόγους» και άλλους «αναγκαίους» λόγους. Οι συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονται ενώ οι επισκέψεις κατ΄οίκον υπόκεινται σε περιορισμούς.

«Παρά τις προσπάθειες του πληθυσμού τις τελευταίες αυτές εβδομάδες, βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη θέση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν σε τηλεοπτικές δηλώσεις του. «Υπάρχει μια πραγματική απειλή το Δουβλίνο να ξαναβρεθεί όπως στις χειρότερες ημέρες της κρίσης».

Με βάση τους ισχύοντες εδώ και τρεις εβδομάδες περιορισμούς, μόνο οι παμπ που σερβίρουν φαγητό σε εξωτερικό χώρο ή που πουλούν φαγητό σε πακέτο μπορούν να ξανανοίξουν στην περιοχή του Δουβλίνου, όπου κατοικούν 1,3 εκατ. άνθρωποι (σε συνολικό πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων κατοίκων).

Ο ιός έχει προκαλέσει 1.792 θανάτους στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων έφθασε στο υψηλό ρεκόρ των 77 στα μέσα Απριλίου, και παραμένει μονοψήφιος τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την αύξηση και πάλι του αριθμού των μολύνσεων.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει