Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορέςΟι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών οδηγούν την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα, με τη βοήθεια δημοσιεύματος ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι συζητήσεις για τη συγχώνευση της Fiat Chrysler με τη Renault απέκτησαν κάποια δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες. Η μετοχή της Renault αυξήθηκε περίπου 3% και της Fiat Chrysler κατά 2% μετά από δημοσίευμα της Il Sole 24 Ore ότι η συζήτηση για μία συγχώνευση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, που είχε διακοπεί, μπορεί να επανέλθει στο τραπέζι, χωρίς η εφημερίδα να αναφέρει τις πηγές της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,7% στις 11.18 (ώρα Ελλάδας), ενώ ο δείκτης των αυτοκινητοβιομηχανιών (.SXAP) ενισχυόταν 1,6%.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κινείτο 1,4% υψηλότερα, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή πτώση του, καθώς η πολιτική κρίση στην Ιταλία έγινε βαθύτερη. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, παραιτήθηκε την Τρίτη, ανοίγοντας πιθανόν τον δρόμο σε μία νέα κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά το κλίμα ηρέμησε μετά τη δήλωση του ηγέτη της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό στη ζωή για να ψηφισθεί ο προϋπολογισμός του 2020.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες βράδυ ότι η κυβέρνησή του εξετάζει πιθανές μειώσεις φόρων και επεδίωξε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες της αγοράς ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να οδηγείται σε ύφεση. Οι ενδείξεις ότι κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρέμβουν με πρόσθετα μέτρα για να στηρίξουν την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας βοήθησαν τις αγορές μετοχών να επιβιώσουν επί σειρά μηνών υψηλής μεταβλητότητας, αλλά παραμένουν σε τροχιά να κλείσουν τον Αύγουστο χαμηλότερα. Ο Stoxx υποχωρεί 3% από την αρχή του Αυγούστου, κυρίως λόγω των φόβων ότι οι οικονομικές συνέπειες του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας και από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ οδηγούν σταδιακά ορισμένες μεγάλες οικονομίες σε ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 12:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει