Ανοδικά ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου στη Wall Street

Με κέρδη υποδέχεται τον Οκτώβριο και το δ΄τρίμηνο του 2020 η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε συμφωνία μεταξύ Λευκού Οίκου και παρατάξεων στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ έναντι των επιπτώσεων του κορονοϊού, ενώ και τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 186 μονάδες ή 0,67%, με τον ευρύτερο S&P 500 να “προσθέτει” 25,24 ή 0,73%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 123,27 μονάδες ή 1,10%.

Των κερδών ηγούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου (+1.4%), μεταξύ άλλων εκείνες των Apple, Amazon και Tesla, καθώς και οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου, όπως εκείνες των Delta και United.

Στις πρώτες τους μηνιαίες απώλειες από τον Μάρτιο, ο S&P 500 έχασε τον Σεπτέμβριο 3,9%, με τους Dow και Nasdaq να υφίστανται απώλειες 2,3% και 5,2%, αντίστοιχα.

Στο γ΄τρίμηνο συνολικά, ωστόσο, οι δείκτες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, με τον βιομηχανικό Dow να κερδίζει 7,6%, τον S&P 500 να κερδίζει 8,5% και τον τεχνολογικό Nasdaq, ισχυρότερο όλων, να κερδίζει 11%.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσαν και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τις νέες αιτήσεις να κινούνται χαμηλότερα του αναμενομένου από τους αναλυτές.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αποφάσισε να καθυστερήσει την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί του σχεδίου για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων που έχουν προτείνει οι Δημοκρατικοί (που ελέγχουν την πλειοψηφία στο σώμα) την Τετάρτη το βράδυ, προκειμένου να επιτρέψει τη διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με τον Λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικανούς της Γερουσίας.

Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows ανέφερε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει διευρύνει την πρότασή του στο 1,5 τρισ. δολάρια, με την απόσταση που χωρίζει το ρεπουμπλικανικό και το δημοκρατικό στρατόπεδο να παραμένει ωστόσο μεγάλη (700 δισ. δολ.). Πρόσθεσε δε ότι οποιοδήποτε ποσό κοντά ή πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια θα αποτελούσε “πραγματικό πρόβλημα”.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Boeing, Visa και Amgen, ενώ των απωλειών εκείνες των Chevron, Verizon και Procter&Gamble.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει