Ανοδική ώθηση στη Wall Street δίνει η ανάκαμψη των τιμών του αργού

Η ανοδική αντίδραση του αμερικανικού αργού σήμερα και οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας δίνουν ισχυρή ώθηση στους δείκτες της Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει πάνω από 300 μονάδες στις αρχικές συναλλαγές.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται κοντά στα 14 δολ. το βαρέλι με άλμα 20% μετά την χθεσινή κατρακύλα σε ποσοστό άνω του 40% που το οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα ένα πρωτοφανές σφυροκόπημα στο συμβόλαιο του Μαΐου το οποίο έκλεισε με αρνητική τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνουν και τα νέα μέτρα από το Κογκρέσο για την ενίσχυση των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, η Γερουσία ενέκρινε ένα πακέτο 500 δισ. δολ. για την αναπλήρωση των κεφαλαίων που κατευθύνονται σε βοήθεια προς μικές επιχειρήσεις αλλά και σε δράσεις ενίσχυσης των νοσοκομείων. Το πακέτο αναμένεται να περάσει σήμερα και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άλμα 363,68 μονάδων ή 1,59% στις 23.374,35 μονάδες. Ο  ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 42,50 μονάδες ή 1,57% στις 2.779,26 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 156,44 μονάδες ή 1,93% στις 8.425,69 μονάδες.  

Και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones κινούνται σε ανοδικό έδαφος.

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Intel στα 58,99 δολ. με άλμα 2,63 δολ. ή 4,66% και ακολουθούν Exxon Mobil με άνοδο 3,93% στα 42,57 δολ. και η UnitedHealth με κέρδη 2,82% στα 281,92 δολ.  

Τα σημερινά κέρδη ακολουθούν δύο συνεδριάσεις βαριών απωλειών για τη Wall Street καθώς η ιστορική κατρακύλα των τιμών του αργού έχει πυροδοτήσει εύλογες ανησυχίες για τις αντοχές του κλάδου, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα μαζικές χρεοκοπίες και καταρρεύσεις μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών ενέργειας

Ο βιομηχανικός Dow έχασε συνολικά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις πάνω από 1.000 ή 5,1%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν συνολικά πάνω από 4%.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν παράλληλα σήμερα οι τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων που περιλαμβάνουν κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η Netflix, η Delta Air Lines, η AT&T, η Biogen και η Kimberly-Clark Corp.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει