Ανοικτοί εκβιασμοί Ερντογάν στην ΕΕ: «Θα αφήσουμε ανοικτές τις πόρτες


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 11:53

Ξεκάθαρους εκβιασμούς προς την Ευρώπη διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζωντας το χαρτί του προσφυγικού και απειλώντας να ανοίξει τις πόρτες των συνόρων για τους μετανάστες.

Σε ομιλία του από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα του «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και επεσήμανε ότι θα αφήσει τα σύνορα με την Ευρώπη ανοικτά, επικρίνοντας την ΕΕ ότι δεν βοήθησε επαρκώς την Άγκυρα να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό βάρος.

«Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες», υπογράμμισε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι ήδη 18.000 μετανάστες έχουν περάσει τα σύνορα με την Ευρώπη από χθες, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

«Να φύγει η Ρωσία από το δρόμο μας»

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα Σάββατο ότι ζήτησε από τη Ρωσία «να φύγει από τον δρόμο μας» στη Συρία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είπα στον Πούτιν: ‘Τι κάνετε εκεί κάτω; Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μία βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τον δρόμο μας. Αφήστε μας πρόσωπο με πρόσωπο με το (συριακό) καθεστώς» δήλωσε ο Ερντογάν στην ομιλία του, ενώ υπογράμμισε ότι οι συριακές δυνάμεις «θα πληρώσουν το τίμημα» των επιθέσεών τους εναντίον του τουρκικού στρατού.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020, 11:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει