Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με ομιλήτριες του συντονιστικού αγωνιζομένων καθαριστριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-6 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, 8ΜΜ

Εννιά μήνες μετά τη κατάργηση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των 595 καθαριστριών, που εργάζονταν στις εφορίες και στις υπηρεσίες του, ο αγώνας τους για επαναπρόσληψη παραμένει αποφασιστικός.

Το πείσμα των εργαζομένων και η καθημερινή τους παρουσία έξω από υπουργεία και εφορίες, δημιούργησαν ένα ζήτημα που η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί, πρωτοστατώντας σε διαδηλώσεις και καταλήψεις με απαράμιλλη αγωνιστικότητα.

Πίσω από τις καθαρίστριες βρίσκεται όλη η εργατική τάξη με τον απόηχο του αγώνα τους να γίνεται σημείο αναφοράς για την ίδια αλλά και συγχρόνως όλων των καταπιεσμένων της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και την αδυναμία της ρεφορμιστικής αριστεράς κατάφερε να επιβάλλει το μαύρο σε άλλους εργαζόμενους αλλά με τις καθαρίστριες τα βρήκε σκούρα.

Η αλαζονεία της κυβέρνησης, που κυρίως στηριζόταν στην αποκαρδιωτική για τους εργαζόμενους στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστών, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο καταπιεσμένους κλάδους εργαζομένων, των καθαριστριών, αλλά και ολόκληρη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο και σκεπτόμενο άνθρωπο να παρευρεθεί στην εκδήλωση, στηρίζοντας και έμπρακτα τον αγώνα των καθαριστριών!

Γιατί η ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων, της ανεργίας και της εξαθλίωσης είναι το μόνο χρέος μας. Για μια κοινωνία επιτέλους ανθρώπινη, χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για μας και τα παιδιά μας!

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει