Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, βάζοντας ωστόσο «κόκκινες γραμμές» και τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «δε θα επιβαρύνει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Βενιζέλος ανέφερε για το θέμα της ύφεσης που πλήττει την οικονομία ότι «υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων που δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί πάνω από το 4,5% και θα δούμε που θα σταθεί», προσθέτοντας ότι έχει διαμορφωθεί μια αρνητική συγκυρία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την 6η δόση, ενώ για τις εγγυήσεις που ζήτησε η Φινλανδία προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο δάνειο, ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε λέγοντας ότι «στο παρελθόν η χώρα αναγκάστηκε να παράσχει εγγυήσεις, γι’ αυτό και είναι στη λογική τους κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Φινλανδία ανακοίνωσε για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους τη διμερή συμφωνία. «Θα προτιμούσαμε αυτή ανακοίνωση να είχε γίνει δημόσια αφού συζητηθεί στο πλαίσιο των άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης» σχολίασε.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να συνομιλήσει με το Φινλανδό ομόλογό του, που είναι μαζί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, «και να τον πείσει ότι δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην ευρωζώνη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει