Αντί για εθνικό μήνυμα συναίνεσης επιτέθηκε στον Μητσοτάκη για εθνικά θέματα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 23:03

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον θέλει και το ζητήσει. Σήμερα που συζητάμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς και ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη πρόθεση του να το στηρίξει και να υπερψηφιστεί με 291 βουλευτές, αντί να εκπέμψει ένα εθνικό μήνυμα συναίνεσης για να γίνει πράξη η εθνική ομοψυχία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέλεξε να επιτεθεί πολιτικά στο πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Ολομέλειας και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ο ίδιος τη Βουλή, στη συνέχεια συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ενώ όπως επανειλημμένα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης του από τον πρωθυπουργό αν το ζητήσει», ανέφερε.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα ότι το νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς οφείλεται στη πρωτοβουλία και στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωρικάκος αντέτεινε ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί αφού ήταν 4,5 χρόνια κυβέρνηση γιατί δεν το έλυσε το πρόβλημα και το έλυσε ο κ. Μητσοτάκης σε 4 μήνες.

Υποστήριξε ακόμα ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετέβαλε την αρνητική του στάση όταν το ΚΚΕ ξεκαθάρισε τη στάση του και διαφάνηκε ότι μπορούν να υπάρξουν οι 200 ψήφοι.

«Τότε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση και επέλεξε να μην απομονωθεί πολιτικά. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλει να την παραδεχτεί»

Τέλος, σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη είπε χαρακτηριστικά:

«Η μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι ξέρει να διορθώνει αμέσως μετά τα λάθη της , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ζει στα λάθη του».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 23:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει