«Αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή ιδέα να αφήσουμε τους Έλληνες μόνους»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 15:58

«Να αφήσουμε τους Έλληνες μόνους σε αυτό τον βαθμό υπερπλήρων νησιών, αντιβαίνει βαθύτατα στην ευρωπαϊκή ιδέα», προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, σε συνέντευξη του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, παραπέμποντας, για παράδειγμα, στην κατάσταση στη Λέσβο που, όπως είπε, χαρακτηρίζεται «καταστροφική».

Τόνισε ταυτόχρονα ότι η Αυστρία, ως τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμβάλει περισσότερο στην επίλυση της τρέχουσας κρίσης των προσφύγων στην Τουρκία και την Ελλάδα και να «συμμετέχει σε κάποιο βαθμό» στην υποδοχή προσφύγων.

Υιοθετώντας πρακτικά την σχετική πρόταση του Αυστριακού αντικαγκελάριου και αρχηγού του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ – η οποία στο μεταξύ απορρίφθηκε από τον κυβερνητικό του εταίρο, τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς – ο Πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν σημείωσε πως τα παιδιά και οι γυναίκες πρέπει να έχουν προτεραιότητα και εφόσον, τουλάχιστον με μία πρώτη εκτίμηση, προκύπτει λόγος παροχής ασύλου, η Αυστρία θα πρέπει να υποδέχεται πρόσφυγες.

Ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι πολλοί προσφυγικοί καταυλισμοί στη χώρα παραμένουν κενοί, διευκρίνισε πως, σε σχέση με τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ακόμη και εάν υπάρχουν δυσκολίες στην αγορά εργασίας για τους πρόσφυγες.

Τέλος, ο Αυστριακός Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι οι διαφωνίες ως προς το προσφυγικό, μεταξύ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, Λαϊκού και Πράσινων, επιβαρύνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 16:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει