Αντιδράσεις στην Αθήνα για τη δήλωση Ερντογάν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 18:10

Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την «πάγια απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων» απέναντι στις καταγγελίες για «δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών» εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολιάζουν οι εν λόγω πηγές, «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα».

«Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει», αναφέρουν και καταλήγουν: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ».

H παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε από δημοσιεύματα που φέρουν τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ καταφύγιο τρομοκρατών κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν φέρεται να έχει πει το εξής:

«Χτες το βράδυ στη συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη τους είπαμε: Δείτε τα μέλη των DHKP-C, PKK/YPG και FETÖ  συνεχώς έρχονται σε σας και περιμένουμε να πάρετε στάση εναντίον τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταφύγιο τους.  Για αυτό τον λόγο περιμένουμε να πάρετε στάση εναντίον τους, περιμένουμε στήριξη. Μια στήριξη η οποία να ξέρετε πως θα αυξήσει και την δική μας στήριξη προς εσάς. Θα ανοίξει τον δρόμο για μια πιο θετική μας συμπεριφορά στο θέμα της μετανάστευσης. Προσέξτε εμείς μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν το κάναμε. Στείλατε πίσω δύο χιλιάδες πρόσφυγες. Κι εμείς τους πήραμε. Δεν σας τους στείλαμε πάλι πίσω.»


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 18:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει