Αντικυβερνητική διαδήλωση κατά των μέτρων για την Covid-19Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021, 00:34

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Ρίγας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Θα ξαναπάρουμε την εξουσία», φώναζε το πλήθος ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Επειδή η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διαδήλωση ήταν παράνομη, δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 20 ατόμων.

«Η κυβέρνηση δεν σταματά να επιβάλει και να τροποποιεί τους κανόνες για την Covid (…) αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται και εδώ τίθεται το ερώτημα αν οι ιθύνοντες ξέρουν πραγματικά τι κάνουν», είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης τον πρόεδρο Έγκιλς Λέβιτς που φέρεται ότι αγόρασε με χρήματα του δημοσίου ένα πολύ ακριβό πιάνο για το σπίτι του. Κάποιοι μετέφεραν μάλιστα πιάνα στη διαδήλωση, με την πρόθεση «να τα δωρίσουν στον πρόεδρο Λέβιτς». Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από ένα πιάνο.

Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021, 00:34Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει