Αντιπλημμυρικά έργα στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Νέας ΜηχανιώναςΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 10:54

Αντιπλημμυρικά έργα προγραμματίζεται να γίνουν στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, στην ανατολική έξοδο Αγίας Τριάδας, όπου έχουν καταγραφεί πτώσεις των πρανών, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον τρόπο δημοπράτησης της σχετικής μελέτης, η οποία εντάχθηκε σε απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και χρηματοδοτήθηκε με πίστωση 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο τμήμα της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας ΕΠ.Ο. 27 στην ανατολική έξοδο Αγίας Τριάδας (στροφή) και ιδιαίτερα οι καταπτώσεις πρανών και η ουσιαστικά ανύπαρκτη αποχέτευση των ομβρίων υδάτων της οδού καθιστούν ανασφαλή τη χρήση της οδού και αυξάνουν τις πιθανότητες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ανάγκη για την «κατασκευή έργων που θα αίρουν τις ανασφαλείς συνθήκες χρήσης της οδού με την εκτέλεση έργων προστασίας από καταπτώσεις των πρανών». Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων της οδού για περίπου επτακόσια μέτρα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, 10:56Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει